Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$63.503
% 3.42
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 63.503
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Bitcoin ve Dolar/TL Analizi | Piyasalarda Son Durum!

Dolar ve Bitcoin analizi

Bugün sizlerle Bitcoin de kısa vade grafiğini ve Türk Lirasının önümüzdeki günlerde nasıl hareketler gösterebilir , bunlardan bahsedeceğiz.

Bitcoin 15d Grafik

Bitcoin kısa vade analiz

15 dakikalık grafiği incelediğimiz zaman Bitcoin grafiğinde kanal formasyonu olduğunu görüyoruz. Kanal formasyonumuzun üst bandının iyi bir şekilde çalışmadığını söyleyebiliriz. Grafiğe baktığımız zaman kanalımızın alt ve üst bandının destek ve direnç bölgesi olarak çalışıyor.

Eğer kanalımızın alt bandı desteğini kaybedersek 26.250$ bölgesine kadar geri çekilebiliriz. Bitcoin de yükseliş hareketleri görmek için öncelikle orta banımızın üzerinde kalıcılık görmeliyiz. Bu bölgede kalıcılık sağladıktan sonra 27.800$ seviyelerine bir yükseliş daha sonrasında ise kanalın üst bandının kırılımını beklemeliyiz.

Dolar/Türk Lirası Grafiği

Türk Lirası Grafiği

Usdt/Try paritesine baktığımız zaman her gün ufak ufak istikrarlı bir şekilde yükseldiğini görüyoruz. Seçim zamanı yaklaştıkça volatilitenin arttığını ve sert yükselişler gördük. Böyle zamanlarda fiyatın bir aşağıya bir yukarıya hareket etmesi tamamen yatırımcıyı manipüle etmektir. Gelelim seçimden sonra Türk lirasının değeri nasıl olur ?

Eğer şuanki uygulanan ekonomik politikalar uygulanmaya devam eder ise Türk lirasının önümüzdeki seçim aralığında tekrardan sert hareketlerini izleyip daha sonrasında yükselişine devam edeceğini söyleyebiliriz. Ama diyelim ki seçimden sonra şuanki uyguladığımız ekonomi politikalarının faydasından çok zararı olduğunu düşünüyoruz. Yeni ekonomik politikalar uygulanması gerekiyor dedik. Özellikle karşılıksız bastığımız paraların basımını durdurmalıyız. Bundan sonra bazı etkenleri incelemeliyiz.

Türk lirasının ithalat ve ihracatlara baktığımız zaman daha yüksek bir seviyede olması gerektiğini tahmin edebiliyoruz.

Bu yüzden ilk önce ithalat ve ihracatlara uygun seviyeye kadar yükselmesi gerekir. Daha sonrasında uygulayacağımız ekonomik politikaya göre fiyatın şekilleneceğini öngörebiliriz. Ekonomik politikalarımız doğru bir şekilde ilerlerse Türk lirasının yavaş yavaş değer kazanmasını beklemeliyiz. Türk lirası yavaş yavaş değer kaybı yaşamazsa sert bir yükseliş yaşarsa dolar bazında tekrardan yüklü alıcılar ile karşılaşırız.

Grafikte belirttiğimiz 20.27 TL desteğimizin altında kalmadıkça fiyatın yukarı yönlü hareketini bekleyebiliriz. Altına sarktığı durumlarda ise ilk etapta yükselen eğri desteğimizden tepki alması olasıdır. Yukarı yönlü baktığımızda ise 21 TL ve 22 TL seviyeleri direnç olarak karşımıza çıkacaktır. Bu 15 günde bu iki band arasında yatay hareket gözlemlenebilir.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip etmeyi unutmayın.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version