Kriptolar:
29757
Bitcoin:
$66.951
% 0.08
BTC Dominasyonu:
%54.3
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.43 T
% 0.29
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.951
BTC Dominasyonu:
% 54.3
Piyasa Değeri:
$2.43 T

Bitcoin SV Nedir? BSV Coin Ne İşe Yarar?

Bitcoin SV (BSV), 2017’deki Bitcoin Cash (BCH) hard fork’undan sonra Bitcoin’in ortaya çıkan çatallarından biridir. Bu makalede Coinmuhendisi.com olarak “Bitcoin SV nedir?” sorusuna yanıt vereceğiz. Ek olarak proje hakkında merak edilen diğer konulara değineceğiz.

Bitcoin SV nedir? Ne işe yarar?

Bitcoin SV, Bitcoin Satoshi Vision’ın kısaltmasıdır. Destekçileri, projenin Bitcoin’in isimsiz yaratıcısı Satoshi Nakamoto’nun öngördüğü şeyle en yakından uyumlu olduğuna inanmakta. Sonuçta, Craig Wright gerçek Satoshi Nakamoto olduğunu iddia etti. Ancak bu iddianın doğruluğu kripto para birimi topluluğunda geniş çapta tartışılmakta.

Bitcoin tabanlı bir proje olsa da, Bitcoin SV, çekirdek altyapısında çeşitli temel değişikliklere sahiptir. En önemlisi, orijinal Bitcoin’in blok boyutu yalnızca 1 MB’dir. Bitcoin Cash ile 32 MB’a yükseltilmiştir. Bitcoin SV, blok boyutunu 128 MB’a kadar artırır. Bu blok boyutu, Bitcoin SV’nin saniyede 9.000 işlemlik ve teorik olarak sınırsız TPS’lik bir zincir üstü işlem kapasitesine ulaşmasına şimdiden yardımcı oldu. Bitcoin SV’deki işlem ücretleri de benzerlerine kıyasla önemli ölçüde azalır. İşlemler bir kuruştan daha az maliyetlidir. Şu anda Bitcoin SV ağındaki ortalama işlem ücreti 0.000013 BSV’dir.

BSV coin nedir?

BSV coin Bitcoin SV’in yerel tokenidir. Orijinal BTC ekosistemine atıfta bulunarak, dolaşımda maksimum 21 milyon BSV tokeni oluşturdu. Yeni kripto paralar, toplam arzdan Bitcoin SV kripto para madencilerine blok ödülleri aracılığıyla dağıtılmakta. Blokları doğrulamak için işlem ücretleri de kazanır. Planlanan dönemlerde, madencilerin ödüllere olan güvenini işlem ücretlerine yönlendirmek için doğrulayıcılar/madenciler için blok ödülleri %50 oranında yarıya indirilir. Bu mekanizma, token maksimum arza yaklaşırken yeni tokenlerin dolaşımını en aza indirmeye de yardımcı olur.

Bitcoin SV nasıl çalışır?

Diğer özellikler açısından BSV, Bitcoin’e çok benzer. BSV ayrıca merkezi bir aracıya ihtiyaç duymadan günlük ödemeler yapmak için dijital bir ödeme sistemi olarak da çalışır. Ayrıca Bitcoin SV ağındaki tüm işlemler, dünya çapında dağıtılan merkeziyetsiz bir deftere kaydedilir. BTC ve BCH’ye benzer şekilde, işlemleri doğrulamak ve platformu kötü niyetli aktörlerden korumak için Proof of Work (PoW) konsensüs protokolünü kullanır. Madenciler bu blokları doğruladığında ağ onları yeni BSV paralarıyla ödüllendirilmekte.

Bitcoin SV blok zincirindeki her blok, bir işlemin zamanını ve verilerini kaydeden önceki bloğun bir kriptografik karmasını içerir. Ek olarak bu kayıt tüm node’lara dağıtılır ve herkesin incelemesi için kullanılabilir. Arz açısından, Bitcoin SV, tıpkı Bitcoin gibi 21 milyon ile sınırlandırılmıştır. Şimdiye kadar, madenciler tarafından 19 milyona yakın BSV çıkarıldı.

Bitcoin SV nedir? BSV coin nasıl alınır?

Bitcoin SV şu anda çok sayıda kripto para borsasında işlem görmektedir. Projeye yatırım yapmak isteyen kişiler, projenin işlem gördüğü borsalardan birinde hesap açmalıdır. Bitcoin SV’ün işlem gördüğü borsalar şu şekilde sıralanmaktadır: Bybit, OKX, MEXC, BitCoke. Projeye yatırım yapmak isteyen kullanıcılar, bu borsalardan birinde hesap açmalıdır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir