Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.957
% 1.25
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.957
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Bitcoin Kritik Bölgede! | 18 Ocak Bitcoin Analizi

Bitcoin

Bitcoin uzun süren yatay seyrin ardından önemli bir yükseliş gördü. Analistlere göre bu seviye lider kripto para birimi için kritik.

Bitcoin ve kripto piyasaları 2022 yılı itibariyle yaşanan ekonomik krizler ve kasım ayında FTX borsasının iflas etmesiyle büyük düşüşler gördü. Lider kripto para birimi Bitcoin yıl içinde 15 bin dolar seviyelerine kadar düşmüştü.

Geçtiğimiz hafta gelen yükseliş ile beraber Bitcoin 16 bin seviyesinden 21 bin bandına kadar yükseldi.

Bitcoin yazının yazıldığı sırada, 21480 dolarda bulunan dirence ulaşmış durumda. İlk tepkiler hafif satışlar olarak kendini gösterdi, ancak bu kırılamayacak anlamına gelmiyor.

Yükseliş Devam Edecek mi?

Coinmühendisi analiz ekibine göre, 21480 frencinin ilk denemede kırılamaması durumunda hem 200 günlük hareketli ortalamanın, hem de SuperTrend’in geçtiği 20000-19500 dolar seviyesine (güçlü destek bölgemiz) doğru bir geri çekilme görebiliriz.

Analiz ekibimiz yatırımcılar için “Stop kullanmayan ve yüksek kaldıraç kullananlar böyle bir düzeltmede sıkıntı yaşar. Direnç bölgesini atlatana kadar tedbiri elden bırakmayın” dedi.

Bitcoin, güçlü direnç bölgesi olan 24000 dolar seviyesine ulaşabilmesi için 21480 üzeri kapanışlar görmek zorunda. 

“Düzeltme bu bölgeden kesin gelecek demiyoruz. Ancak kimsenin beklemediği bir anda aniden geleceği için stopumuz ve kullanıyorsanız düşük kaldıracınız ile hazır olmalıyız. Alımları “alım konumu” diyebileceğimiz desteklerde veya direnç kırılımlarından sonra yapmalıyız.”

Son olarak bugün piyasalar için iki önemli veri açıklanması beklenmekte. Bunlardan ilki AB Enflasyon verisi, yatırımcıların beklentisi %9.2. Veriler saat 13:00’da açıklanacak.

Saat 16:30’da ise ABD Üretici Fiyat Endeksi açıklanacak. Geçen ay endeks %6.8 olarak açıklandı, yatırımcıların beklentisi ise %7.4.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram,Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir