Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.915
% 1.48
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.915
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Bitcoin ‘in İlk Cüzdanı, Sürpriz bir İşlemde 1.17 Milyon Dolar Alıyor.

Bitcoin 'in İlk Cüzdanı, Sürpriz bir İşlemde 1.17 Milyon Dolar Alıyor.

Coinbase direktörü Conor Grogan, anonim Bitcoin transferinin bir tür tuhaf ETF pazarlama planı olabileceğini öne sürdü.

Kimliği belirsiz bir Bitcoin kullanıcısı, 5 Ocak’ta, Doğu Saatiyle 1:52’de, 26.9 Bitcoin’i (BTC) 43,946 dolar değerindeki bir sürpriz işlemle Genesis Cüzdanı’na transfer etti. Genesis Cüzdanı, Bitcoin’in takma adlı yaratıcısı Satoshi Nakamoto tarafından kurulan Bitcoin ağındaki ilk cüzdandır ve bu işlemle 1.17 milyon dolarlık bir değer kazandı.

Transfer, boşaltılmış bir cüzdandan gerçekleşti ve ortalamanın oldukça üzerinde olan 100 dolarlık bir işlem ücreti içeriyordu. Cüzdanın ilk finansmanı, fonların üç cüzdandan diğer 12 cüzdana taşınmasını içeriyordu. Çoğu fon, Binance ile ilişkili bir cüzdandan gelmekteydi, bu bilgiye bir blockchain analiz platformu olan Arkham Intelligence aracılığıyla ulaşıldı.

Coinbase yöneticisi Conor Grogan, bu işlemin ya Nakamoto’nun uyanıp Binance’ten BTC yatırması ya da birisinin 1 milyon dolardan fazla yanması olabileceğini belirtti. Grogan ayrıca anonim transferin, tuhaf bir Bitcoin borsa yatırım fonu pazarlama planı olabileceğini de öne sürdü.

Nakamoto’nun Aralık 2010’da ortadan kaybolmasından bu yana, Genesis Cüzdanı da dahil olmak üzere Nakamoto ile ilişkilendirilen cüzdanlardan hiçbir fon hareketi gerçekleşmedi. Nakamoto’nun hala bu cüzdanların özel anahtarlarını elinde tutma ve fonları kontrol etme olasılığı bulunmaktadır.

Genesis Cüzdanı, Nakamoto’nun ortadan kaybolduğu zamanlarda başlangıçta 50 Bitcoin’i içermekteydi. Bitcoin’in 14. doğum günü, dünyanın dört bir yanındaki Bitcoin kullanıcıları tarafından çeşitli şekillerde kutlandı. Bazıları, oluşum bloğunun madenciliği için ödüllerin bulunduğu adrese BTC göndermeyi tercih etti. Bu hediyeler, cüzdanın bakiyesini 2023’ün sonlarına doğru 72 Bitcoin’e çıkardı.

Yapılan son işlem, mevcut bakiyeyi yaklaşık 4.3 milyon dolar değerindeki 99.67 Bitcoin’e yükseltti.

Satoshi Nakamoto Kimdir?

Bu tarz içeriklerden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir