Kriptolar:
29660
Bitcoin:
$61.476
% 0.83
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.18
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.18
Korku & Açgözlülük:
56 / 100
Bitcoin:
$ 61.476
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Bitcoin Hash Oranı Rekor Kırdı!

Bitcoin madencileri, ağın hash oranının tarihi bir yüksek seviyeye ulaşmasının ardından artan zorluk için hazırlanıyor.

Bitcoin‘in hash oranı, madencilik ve işlem doğrulama için kullanılan hesaplama gücünün bir göstergesi olan son zamanlarda eşi benzeri görülmemiş bir seviyeye ulaştı. 14 günlük hareketli ortalama hash oranı şu anda eşsiz bir 586 eh/s seviyesinde ve dijital varlığın güvenliğini daha da artırıyor. 7 Mart’ta tek günlük hash oranı zirvesi olan 711 eh/s’e dikkat çekilirken, 14 günlük hareketli ortalama, kısa vadeli oynaklıkları düzleştirdiği için daha güvenilir bir gösterge olarak kabul edilir.

Bitcoin Hash Oranı
Bitcoin Hash Oranı

Newhedge’e göre bu hash oranındaki artış, 14 Mart’ta beklenen mevcut zorluk döneminde yaklaşık %3’lük bir ayarlamayı işaret ediyor.

Bu ayarlama, Bitcoin’in 10 dakikalık hedef blok süresini koruma temel tasarım ilkesiyle uyumlu ve doğrudan bir sonraki yarılanma etkinliğinin tahmini zamanlamasını etkiliyor. Clarkmoody verilerine göre, on dakikalık ortalama blok süresi korunduğunda, yarılanmanın olası bir şekilde 21 Nisan’da gerçekleşebileceği öngörülüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir