Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.712
% 1.64
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.712
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Bitcoin, ETH Değil: 3 BM Kuruluşu Bu Altcoin’i Seçti!

Üç Birleşmiş Milletler (BM) kuruluşu Blockchain’e dayalı bir e-oylama çözümü benimsedi. Ancak beklenenin aksine Bitcoin, Ethereum gibi popüler olanlar seçilmedi. Electis adlı Tezos tabanlı bir e-oylama çözümü yaygın bir şekilde benimsendi. İşte detaylar…

Bitcoin, ETH değil: Tezos benimsendi

Yakın zamanda yapılan bir duyuruda, Tezos e-oylama çözümünü en son benimseyen üç Birleşmiş Milletler kuruluşu oldu. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi’nin (UNFCCC) resmi çocuk ve genç seçmenleri olan YOUNGO, Tezos e-oylama çözümünü benimseyen ilk BM kuruluşuydu. Kuruluş, 35 yaşın altındaki çocuklardan oluşan bir ağdan ve gençlerin seslerinin UNFCCC tarafından duyulmasını sağlamayı taahhüt eden diğer gençlik STK’larından oluşmaktadır.

Tezos elektronik oylama çözümünü benimseyen bir diğer Birleşmiş Milletler kuruluşu da SDG7 Gençlik Seçim Bölgesi oldu. Organizasyon, dünya çapında gençlerin enerji sektöründe seslerini duyurabilmeleri için başlatıldı. SDG7’nin 2015 yılında Birleşmiş Milletler tarafından oluşturulan 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi arasında yer alması dikkat çekicidir. Tezos’un e-oylama çözümü, SDG7’nin işlerine olumlu katkıda bulundu. Bu da organizasyonun bir üyesinin yorumlarına yol açtı:

Electis, bu yılki seçim kampanyası için ve umarım gelecekteki tüm seçimler için güvenilir ortağımızdır.

Electics çözümü, yaygın bir şekilde kabul aldı

Son olarak, Electis oylama çözümü, Women and Gender Constituency (WGC) tarafından da değerlendirildi. Örgüt, haklarının ve önceliklerinin gerçekleştirilmesi için talep edilen kadınların seslerinin duyulmasını sağlamaya odaklanan 28 STK’dan oluşmaktadır. Tezos’un Electis’in bu BM kuruluşları tarafından benimsenmesi, Blockchain’e güvenen kurumların sayısının arttığını gösteriyor.

Eylül 2021’de Fransız yetkililer, yerel seçimlerde kullanılan çözümü görecek bir hareketle Electis’i bir e-oylama programı olarak kullandılar. Benzer şekilde, Electis ayrıca Japonya’daki Ritsumeikan Üniversitesi ve Kings College London dahil olmak üzere 80 üçüncül kurumda test edilmiş ve benimsenmiştir. Electis, Tezos Blockchain’ine dayalı şifreli ve anonim bir elektronik oylama sistemi sağlayan bir oylama çözümüdür.

Tezos nedir?

Peki, Tezos nedir? Tezos, Ethereum’dan çok farklı olmayan bir şekilde akıllı sözleşmelere dayanan bir Blockchain ağıdır. Ancak Tezos, daha gelişmiş bir altyapı sunmayı hedefliyor. Yani, hard fork tehlikesi olmadan zaman içinde gelişmeyi amaçlıyor. XTZ sahibi kişiler, Tezos geliştiricileri tarafından öne sürülen protokol yükseltme tekliflerine oy verebilir. Bu açık kaynaklı platform kendisini “güvenli, yükseltilebilir ve uzun süre dayanacak şekilde inşa edilmiş” olarak nitelendiriyor.

Akıllı sözleşme dilinin yüksek değerli kullanım durumları için gereken doğruluğu sağladığını söylüyor. Tezos’a göre, yaklaşımı geleceğe yönelik. Yani Blockchain teknolojisindeki gelişmeleri kucaklayabilir. Tezos’u destekleyen teknoloji ilk olarak Eylül 2014’te yayınlanan bir raporda önerildi. Bir dizi gecikmeden sonra Tezos ana ağı dört yıl sonra piyasaya sürüldü.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir