Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.844
% 1.70
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.844
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Bitcoin ETF’lerinde Çıkışlar Devam Ediyor: GBTC Piyasayı Sarsıyor

CoinShares verilerine göre dijital varlık yatırım ürünleri geçtiğimiz hafta ilk kez net çıkış gördü. Toplam çıkan para miktarı 942 milyon dolar olarak gerçekleşirken, bu durum art arda 7 hafta süren ve toplam 12,3 milyar dolarlık girişin ardından yaşanan ilk çıkış oldu. Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) fonundan ise 2 milyar dolarlık çıkış gerçekleşti.

GBTC Piyasayı Sarsıyor

Bitcoin ETF piyasasının köklü oyuncusu Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), yaşanan çıkışların başrolünde yer aldı. Yatırımcılar, GBTC’den 2 milyar dolar çekerek, aynı dönemde yeni kurulan ABD ETF fonlarının topladığı 1,1 milyar dolarlık girişi önemli ölçüde aştı.

Bloomberg kripto para stratejisti James Seyffart, net çıkışların başlıca nedeni olarak son iflas süreçlerini gösteriyor. Seyffart, iflaslarla bağlantılı olabilecek Gemini ve Genesis tarafından gerçekleştirilen satış aktivitelerinin, GBTC’den yaşanan çıkışların ana sebebi olduğunu öne sürüyor.

Seyffart, iflaslarla ilgili satış baskısının azalmasıyla birlikte önümüzdeki hafta çıkışların yavaşlayabileceğini öngörüyor. Tahminlere göre Gemini ve Genesis’in elden çıkarmak için yaklaşık 3,9 milyar dolar değerinde Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) varlığı bulunuyor.

Yüksek Gas Fee Sorunu Devam Ediyor

Grayscale’in yatırımcıları uzaklaştıran en büyük olumsuzluklarından biri yüksek gas fee’leri. Grayscale CEO’su Michael Sonnenshein, bu konuyu ele alarak ücretleri düşürmek için yakında çalışmalar yürüteceklerini belirtti.

GBTC’ye Gelecek Girişler Belirsiz

Bloomberg ETF stratejisti Eric Balchunas, GBTC’ye gelecekte önemli miktarda giriş olmayabileceğini düşünüyor. Daha düşük ücretlere sahip (30 baz puanın altında) yeni çıkan Bitcoin tabanlı ETF’lerin yatırımcılar için daha cazip olabileceğini öne sürüyor.

Balchunas, GBTC’nin yönetim altındaki varlıklarının (AUM) önemli bir kısmının “hayalet varlıklar” veya “vergi rehineleri” olabileceğini vurguluyor. Bu durum, GBTC’nin varlıklarının büyük bir bölümünün yatırımcılar tarafından kolayca satılabilir durumda olmayabileceğini işaret ediyor.

Altcoinlerde Pozitif Görünüm

Bitcoin, toplam çıkışların %96’sına tekabül eden 904 milyon dolarlık bir miktarla baskın çıkışa neden olurken, altcoin cephesi bir nebze umut verdi. CoinShares raporu, Polkadot (5 milyon dolar), Avalanche (2,9 milyon dolar) ve Litecoin (2 milyon dolar) gibi çeşitli altcoinlerde net giriş olduğunu göstermekte. Genel olarak altcoin piyasası, haftanın genel eğilimine biraz denge getirerek toplamda 16 milyon dolarlık net giriş kaydetti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version