Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.552
% 1.64
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.552
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Bitcoin ETF Kararı Ne Zaman? BTC ETF Onaylanacak mı?

Bitcoin ETF

Bitcoin ve Kripto para yatırıcılarının merakla beklediği Bitcoin ETF kararı için tarih giderek yaklaşıyor. Peki SEC ETF başvurularını onaylayacak mı?

Büyük bir heyecanla beklenen Bitcoin ETF kararı yaklaşıyor! Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), spot Bitcoin ETF’leri için kararını verecek tarihe odaklandı. Bloomberg ETF analistleri Eric Balchunas ve James Seyffart‘a göre, 10 Ocak gibi erken bir tarihte SEC’in bu konudaki kararını açıklaması bekleniyor. Analistler, spot Bitcoin ETF onay şansını %90 olarak değerlendiriyor.

Ancak, Ethereum ETF başvuruları için başka bir durum söz konusu. SEC, EHashdex Nasdaq Ethereum ETF ve Grayscale Ethereum Futures ETF başvurularını değerlendirmek üzere aldığı kararı, daha fazla kamu girdisi toplamayı içeren işlemlerle birlikte Mayıs 2024‘e kadar erteledi. Bu, Ethereum yatırımcılarını biraz daha bekletecek gibi görünüyor.

Bitcoin ETF’si nedir? Bitcoin ETF’si, yatırımcıların Bitcoin’e geleneksel borsalarda işlem gören bir fon aracılığıyla kolayca yatırım yapmalarını sağlar. Bu, kripto borsası kullanmadan Bitcoin’e erişim imkanı sunar. Bitcoin ETF’sinin fiyatı, Bitcoin’in fiyat hareketleriyle doğru orantılı olarak artıp azalır, bu da yatırımcılara kolay bir şekilde Bitcoin’e maruz kalma fırsatı tanır.

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

SEC ile Bitcoin ETF Toplantıları Sürüyor!

SEC bir süredir bir çok ETF başvurusunu ertelediği yatırım şirketleri ile kapalı kapılar arkasında toplantılar gerçekleştirip başvuruların belli maddeleri üzerinde uzlaşma sağlamaya çalışıyor.

Grayscale‘in spot Bitcoin ETF başvurusu, son SEC toplantısında gündeme geldi ve kripto para dünyası için önemli bir adım olarak değerlendirildi. Ayrıca, ARK & 21Shares, WisdomTree ve BlackRock gibi önemli şirketlerin spot Bitcoin ETF başvurularını güncellediği görülüyor. Tüm bu gelişmeler, Bitcoin’in daha geniş bir pazarda işlem görmesi ve geleneksel yatırımcılara daha fazla erişim sağlaması açısından olumlu bir adım olarak görülüyor.

Sonuç olarak, yatırımcılar ve kripto topluluğu, SEC‘in ETF kararını heyecanla bekliyor. 10 Ocak‘ta gelecek olan bu karar, kripto para piyasasında önemli bir etki yaratabilir. Takipte kalın, BTC ETF onaylanacak mı, hep birlikte göreceğiz!

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir