Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.665
% 0.37
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.665
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

SEC, Ethereum ETF Kararlarını Erteledi!

Kripto Piyasasındaki Paradigm: Stratejik Adımlar ve Piyasa Etkisi

SEC, bir çok önemli yatırım şirketinin Ethereum ETF başvurusu hakkında vereceği kararı bir kez erteledi!

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 18 Aralık’ta EHashdex Nasdaq Ethereum ETF ve Grayscale Ethereum Futures ETF başvurularını değerlendirmek üzere aldığı kararı, kararın daha fazla kamu girdisi toplamayı içeren işlemlerle birlikte Mayıs 2024’e kadar erteledi.

Dikkatinizi Çekebilir: Piyasaya Genel Bakış! En Çok Yükselen Altcoinler Neler?

Bu karar, Hashdex ETF’nin spot Ether ve vadeli işlem sözleşmelerini bir arada bulundurmayı amaçlaması ve Grayscale’in Ethereum Futures ETF’sinin Ethereum Trust’ını spot Ethereum ETF’sine dönüştürme potansiyeli taşımasıyla dikkat çekiyor.

Bu gelişmeler, Bloomberg ETF analisti James Seyffart tarafından “beklenen” olarak değerlendirilirken, 25 Aralık’tan önce bir zamanda karar verilmesi bekleniyordu. Seyffart, SEC’in Ethereum ETF’leri hakkında nihai kararını verme tarihini Mayıs ayının sonları olarak tahmin ediyor.

Öte yandan, SEC, VanEck ve ARK Invest ile 21Shares tarafından sunulan spot Ethereum ETF başvurularını da geri çekti. Bu durum, regülatörün henüz spot veya karma tipte bir Ethereum ürününü onaylamadığını gösteriyor.

Bu haberin yanı sıra, piyasa, SEC’in 13 spot Bitcoin ETF’sini onaylayıp onaylamayacağına odaklanmış durumda. Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas ve James Seyffart‘a göre, SEC’in spot Bitcoin ETF’leri hakkında kararını 10 Ocak gibi erken bir tarihte verebileceği belirtiliyor. Her iki analist de spot Bitcoin ETF onay şansını %90 olarak değerlendiriyor.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir