Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.146
% 1.71
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.146
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Bitcoin Cüzdanı 11 Yıl Sonra Hareket Etti!

Bitcoin cüzdanı, 11 yıllık durgunluğun ardından tüm varlıklarını yeni adrese taşıdı. Bu cüzdanların özellikle 10 yıl ve daha eski oluşturulma tarihine sahip olanlarının hareketleri, geçtiğimiz haftalarda daha sık görülmeye başlandı. Özellikle uzun zamandır uyuyan cüzdanların bu Bitcoin’leri nereye taşınması bizim için çok önemlidir. Peki, bu adresler yıllar sonra neden hareket ediyor? Bu, yeni bir ayı piyasasına mı işaret ediyor?

Yanıt, balinaların kendi Bitcoinlerini başka bir cüzdana veya merkezi borsaya taşımasından dolayı değişir. Eğer bu cüzdandaki Bitcoinler başka birine transfer edildiyse, bunun asıl nedeni güvenliğin sağlanmasıdır. Özellikle son zamanlarda uyuyan cüzdanların hack haberleri bu ihtimalleri daha da artırmaktadır.

Kayıp Bitcoin Cüzdanı Yeniden mi Bulundu?

11 yıl ve daha önce Bitcoin’i keşfeden bu cüzdan sahibi, en son hareketinden önce tam olarak 1.037 BTC’ye sahipti. Balina, ilk Bitcoin’ini aldığında bu ürünün fiyatı 5 dolar civarında hareket etmekteydi. Bu süre zarfında Balina cüzdanda herhangi bir hareket yapmadı. 11 yıl sonra cüzdan iki farklı transfer gerçekleştirildi. Bu transferlerin her ikisi de farklı Bitcoin cüzdanlarına yapıldı.

Dikkatinizi çekebilir: Maker (MKR) Nedir?

Geçtiğimiz birkaç saat öncesinde ise tüm Bitcoin’leri farklı 2 cüzdana aktaran Balinanın bu eylemi güvenlik amacıyla yaptığını söyleyebiliriz. Ayrıca cüzdan ilk hareketinde deneme amaçlı bir transfer gerçekleştirmiştir. Bu kayıp Bitcoinlerin uzun yıllar sonrasında bulunma ihtimalini de göz önünde bulunduruyor. 

Kaynak: mempool.space

Bu gibi uyuyan adresler ve uzun süreli Bitcoin tutan (HODL) adreslerin sayısı her geçen gün artmaktadır. On-chain verilerine göre, 1 yıldan uzun süredir Bitcoin tutan adres sayısında tüm zamanların zirvesi (ATH) görülmektedir. Öte yandan, merkezi borsalarda tutulan Bitcoin sayıları da her geçen gün hızla azalmaktadır. Bu pozitif veri, yatırımcıların Bitcoin satmayı düşünmediğini ve ona güvendiklerini gösterir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir