Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.163
% 1.84
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.163
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Bitcoin Cash Halving’i Başarıyla Tamamlandı! İşte Güncel Fiyat Analizi

Bitcoin Cash Halving

Bitcoin Cash, blockchain ağındaki halving işleminin tamamlanmasının ardından %10’un üzerinde bir artış yaşayarak 2021’den bu yana en yüksek fiyatına ulaştı. Bu fiyat artışı, Bitcoin’in (BTC) yaklaşan halvinginden sonra benzer bir sıçrama yaşayıp yaşamayacağı sorularını gündeme getirdi.

BCH Yükseliş Trendinde

BCH, 2024 yılının başından bu yana istikrarlı bir şekilde değer kazanıyor. Coin Mühendisi verilerine göre, geçen hafta %23, son bir ayda ise %43’lük etkileyici bir artış yaşadı. Bu yazının yazıldığı sırada BCH, neredeyse iki yıldaki en yüksek seviyesi olan 673 dolardan işlem görüyor.

Analistler Birden Fazla Faktöre İşaret Ediyor

Piyasa analistleri, BCH’nin fiyat artışını bir faktörler birleşimine bağlıyor:

Yakın Zamanda Gerçekleşen Halving: Bitcoin Cash, 4 Nisan 2024’te ikinci halving olayını yaşadı. Halving olayları, madencilerin işlem doğrulaması için ödül olarak aldıkları yeni coin sayısını azaltır. Bu durum, arzın azalması nedeniyle teorik olarak fiyat artışlarına yol açabilir.

Genel Piyasa Algısı: Daha geniş kripto para piyasası, son aylarda yükseliş eğilimi yaşıyor ve bu da BCH’nin yükselişine katkıda bulunabilir.

Bitcoin Cash Halving’i Nedir?

Bitcoin Cash, daha hızlı ve daha ucuz işlemleri kolaylaştırmak amacıyla 2017 yılında oluşturulan Bitcoin blockchain’inin bir yan zinciridir. İlk BCH halvingi Nisan 2020’de gerçekleşti. 840.000 blok yüksekliğinde gerçekleşen bu en son halving, madenci ödüllerini blok başına 6.25 BCH’den 3.125 BCH’ye düşürdü.

Halving’in Ağ Etkileri

Blok onaylama sürelerinde geçici bir yavaşlama gibi bazı teknik aksaklıklar bildirilse de, OKLink verileri BCH’nin ağ madencilik zorluğunun 2019’dan bu yana en yüksek seviyeye ulaştığını gösteriyor. Bu, madenciler arasında artan rekabeti işaret ediyor ve potansiyel olarak ağın geleceğine olan güveni gösteriyor.

BCH Halving’i Bitcoin Halving’inin Öncüsü mü?

Pek çok uzman, BCH’nin halving sonrasında gösterdiği güçlü performansın, Bitcoin için de benzer olumlu gelişmelerin habercisi olabileceğine inanıyor. Bitcoin’in bir sonraki halving olayının 20 Nisan 2024’te gerçekleşmesi bekleniyor. Bu olayda madenci ödülleri blok başına 6.25 BTC’den 3.125 BTC’ye düşecek.

Endüstri Liderleri Etki Bekliyor

Grayscale gibi finans kuruluşları ve Hut 8 Mining CEO’su Asher Genoot gibi isimler, yaklaşan Bitcoin halvinginin tüm kripto para piyasasını önemli ölçüde etkileyeceğine dair görüşlerini kamuoyuyla paylaştılar.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir