Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.467
% 0.46
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.467
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Bitcoin Çakıldı, Solana Dayanıyor: Piyasa Değeri Rekor Kırdı

Solana (SOL), hem fiyat hem de piyasa değeri açısından önemli bir artış yaşıyor. Cuma sabahı Asya seansında Solana’nın piyasa değeri rekor seviyeye ulaşarak 81.1 milyar dolara çıktı. Kasım 2021’de kaydedilen 77.9 milyar dolarlık önceki rekoru kırdı.

SOL fiyatı da önemli bir sıçrama yaşadı ve son 24 saatte %10 artarak 183.55 dolara (Türkiye saati ile 09:30 itibariyle) ulaştı. Ancak Kasım 2021’de kaydedilen 259.96 dolarlık tüm zamanların en yüksek seviyesinin halen altında.

Memecoin Çılgınlığı Yükselişi Destekliyor

Analistler, son yükselişin büyük ölçüde Solana blok zincirindeki memecoin aktivitesinin patlamasıyla tetiklendiğine inanıyor. Matrixport iş geliştirme direktörü Benjamin Stani, SOL’deki artışı “memecoin’lerle yönetilen zincir aktivitesine” bağlıyor.

Solana tabanlı Dogwifhat (%20 artış), Popcat (%35 artış) ve Bonk (%10 artış) gibi memecoin’ler son bir günde etkileyici kazançlar elde etti. Stani, Bonk ve Dogwifhat’ın bir milyar dolarlık piyasa değerini aşan ilk Ethereum dışı memecoin’ler olduğunun altını çiziyor.

Stani, bu durumun “Solana için net bir kullanım alanı olduğunu” ve Ethereum Sanal Makinesi (EVM) olmayan zincirlerin alakalı olmadığı yönündeki şüpheleri ortadan kaldırdığını düşünüyor.

Solana Ağ Aktivitesi Yükselişte

Solana’nın güçlü performansını daha da güçlendiren şey ise ağ aktivitesindeki son artış. Solana blok zincirindeki günlük yeni adres sayısı, yedi günlük hareketli ortalamaya göre Çarşamba günü 738.040’a ulaşarak rekor kırdı.

Solana’nın güçlü performansı, blok zincirinin sadece memecoin’lerin ötesinde çeşitli uygulamalar için giderek daha fazla benimsendiğini gösteriyor. Ölçeklenebilirliği ve maliyet etkinliği, geliştiricileri ve kullanıcıları çekmeye devam ederek genel büyümesine katkıda bulunuyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir