Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.834
% 1.43
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.834
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Bitcoin Borsası Binance ‘a ABD’li Savcılardan İstek Geldi

Bitcoin Borsası Binance

Dünyaca ünlü kripto para borsası Binance, ABD tarafındaki davasında savcıların yeni bir talebi ile karşı karşıya kaldı.

İlginizi çekebilir: Bored Ape Yacht Club NFT’lerinin Fiyatını Geçen NFT Serisi

Bilindiği gibi Binance 2023 yılında kara para aklama gibi suçlardan dolayı ceza almıştı ve 4.3 milyar dolarlık cezayı ödemeyi kabul etmişti.

ABD’li savcılar, federal yargıca başvurdu ve Binance‘in savunma anlaşmasını kabul etmesini talep etti. Ayrıca savcılara göre Binance ülkenin ekonomik yaptırım yasalarını bilerek ve kasten ihlal etti ve bu yüzden aldığı cezayı hak etti.

Savcılar üst düzey şirket yöneticileri de işin içindeydi bu durum mİlyonlarla dolarlık sonuçlara neden oldu diye ekledi.

Seattle‘daki bir federal mahkemedeki savunma anlaşmasına göre de, Binance kontrollü olarak 5 yıl izlenebilir.

Ek olarak, savcıların bir diğer görüşü de şu şekildeydi:

Binance para aklama karşıtı bir program uygulamıyordu ve ABD finans sistemini, müşterilerini kendi çıkarları için kullanıyordu. 

Zaten Binance eski CEO’su Changpeng Zhao (CZ) kara para akladığına dair gelen suçlamaları kabul ederek bu durumu daha da netleştirmişti. Beklentye göre CZ’nin 10 yıla kadar hapis cezası alma ihtimali var. Fakat 18 aydan daha fazla ceza alamayacağını açıklayan bir savunma anlaşması da mevcut.

İleriki zamanlarda gelişmeleri aktaracağız.


Ek olarak, Coin Mühendisi Katıl üyesi olmak ve ayrıcalıklara erişmek için, Gönülden destek seçeneği ile özel Telegram grubumuza dahil olabilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir