Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.770
% 0.97
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.770
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Bitcoin 50.000 Dolara Dayandı! Yükseliş Devam Edecek Mi?

Bitcoin 50.000 Dolara Dayandı! Yükseliş Devam Edecek Mi?

Bitcoin (BTC), geçen haftanın spot ETF yatırımlarındaki güçlü artış ve kurumsal yatırım sinyalleri ile desteklenerek Pazartesi günü 49.000 doların üzerine çıktı. Lider kripto para birimi güne 48.000 dolara yakın bir seviyeden başladıktan sonra ABD piyasasının açılışında 49.900 dolara kadar yükseldi.

Yazının yazıldığı esnada BTC, 49.900 doların biraz üzerinde işlem görüyor, son 24 saatte yaklaşık %3,45 oranında değer kazandı.

İlginizi Çekebilir: Biden Paylaştı, Kripto Camiası Ayağa Kalktı!

Bu yükseliş hareketi, geçen hafta spot Bitcoin ETF’lerine yapılan yüksek girişlerle destekleniyor. Varlık yönetimi firması CoinShares Pazartesi günü yaptığı açıklamada, bu fonların 1,1 milyar doların üzerinde net yeni fon çekerken, Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) ve ProShares‘ın vadeli işlemlere dayalı ETF’si gibi mevcut fonlardan çıkan fon akışının yavaşladığını bildirdi.

Ancak bu yüksek girişlerin geleceği üzerinde potansiyel bir kara bulut dolaşıyor. İflas eden Genesis, 1,6 milyar dolar değerinde GBTC hissesine sahip. Bu varlıkların likidasyonunun önümüzdeki aylarda ETF net girişlerine ve fiyatlarına aşağı yönlü baskı yaratması ihtimali bulunuyor.

Buna rağmen, makroekonomist Noelle Acheson, Bitcoin’in artan birikimden fayda sağladığını düşünüyor. Bu birikim, muhtemelen Çin’in borsa çöküşünü ve hatta gelişmiş ülkelerde gelecekte kaçınılmaz bir para birimi değer kaybını önlemek için sermaye enjeksiyonu beklentileriyle artıyor.

Sonuç olarak, Bitcoin’in son rallisi, spot Bitcoin ETF’leri çevresindeki olumlu düşünce ve potansiyel kurumsal yatırım ilgisiyle destekleniyor gibi görünüyor. Ancak Genesis tarafından GBTC likidasyonunun tehdidi, bu girişlerin ve fiyatların sürdürülebilirliği için bir risk oluşturuyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version