Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.765
% 1.88
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.765
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

BIS Açıkladı : Bankaların Yatırım Yaptığı Altcoinler

Basel Bankacılık Denetleme Komitesi tarafından Cuma günü yayınlanan bir rapora göre, bankalar BTC ve ETH’nin yanında, Cardano, XRP ve Solana gibi altcoin projelerine yatırım yapıyor.

 

BIS tarafından gün için yayınlanan rapor bankaların BTC ve ETH nin ardında hangi kripto para birimlerine sahip olduğunu ortaya koydu. Rapora göre bankalar tarafından bildirilen toplam kripto varlık değeri yaklaşık 9,4 milyar euro tutarında. Bu miktar, toplam yatırımların yaklaşık 0.14%’ünü oluşturduğu için göreceli olarak küçük sayılabilir.

BIS’in raporuna göre, bankalar ağırlıklı olarak Bitcoin ve Ethereum tutmayı tutuyor ve BTC, tüm kripto para birimleri arasında %56,1 ile en büyük paya sahip. Ethereum %32,8 ile ikinci sırada yer alırken ardından sıralamaya giren altcoinler ise Polkadot, XRP, Cardano, Solana, Litecoin, Stellar ve Binance Coin.

İşte ilk 10’a giren kripto paranın elde tutulma oranları:

Rapor, yatırımcıların büyük çoğunluğunun Bitcoin ve Ethereum’a olduğunu gösteriyor. Rakamlar belirlenirken, bankaların diğerlerine sağladığı saklama, takas ve piyasa yapıcılığı gibi hizmetler ön planda tutuluyor. Rapor içeriğine göre, şu anda kripto para yatırımcı yatırımı yapan 19 bankanın 10’u Amerika kıtasında yer alıyor. Diğer 7 banka Avrupa merkezli olduğu gözlenmekte.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir