Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.957
% 2.19
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.957
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Birleşmiş Milletler (BM) Tarafından Kuzey Kore’ye Araştırma

birleşmiş milletler

Birleşmiş Milletler (BM), Kuzey Kore’nin altı yıl boyunca kripto para şirketlerine yönelik düzenlediği siber saldırıları araştırıyor. Yaklaşık 3 milyar dolarlık bir kar elde ettiği iddia edilen bu saldırılar, BM’nin bağımsız bir yaptırım komitesi tarafından yönetilen bir soruşturma kapsamında inceleniyor.

Rapora göre, Kuzey Kore bağlantılı bilgisayar korsanlığı grupları 2017 ile 2023 yılları arasında kripto para birimiyle ilgili 58 şirketi hedef aldı. Bu saldırılar, Kuzey Kore’nin kitle imha silahlarının geliştirilmesine fon sağlamak amacıyla gerçekleştirildiği iddia edilen 3 milyar dolarlık kaynak aktarımını içeriyor.

BM’nin raporunun, Kuzey Kore’nin siber saldırılarına ilişkin bulguları içereceği ve önümüzdeki iki ay içinde yayınlanması bekleniyor.

Bu yazıda dikkatinizi çekecektir: Bitcoin ve Kripto Paralarda Son Durum! – 10 Şubat

Kuzey Kore’nin bilgisayar korsanlığı grupları, son yıllarda iddia edilen kripto kayıplarından dolayı artan bir şekilde inceleme altına alınıyor. 2023 yılında, sadece bir yıl içinde 20 saldırıda yaklaşık 1 milyar dolarlık kripto para çalındığı tahmin ediliyor. Ancak, önceki yıla kıyasla bu saldırıların sayısında ve çalınan kripto para miktarında önemli bir düşüş yaşandığı görülüyor.

Blockchain istihbarat firması TRM Labs, bu yıl bilgisayar korsanlığı gruplarından daha fazla zarar görmeyi beklediklerini belirtiyor. Saldırı yöntemlerinin önceki yıllara göre gelişmesi nedeniyle, bu grupların daha sofistike ve etkili saldırılar düzenlemesi muhtemel.

TRM Labs sözcüsü, borsalar arasında siber güvenlikte kaydedilen ilerlemelere ve çalınan fonların takibi ve kurtarılmasında artan uluslararası işbirliğine rağmen, 2024’te dünyanın en üretken siber hırsızlarının faaliyetlerinin daha da artabileceğini öngörüyor.

Bu arada, Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi’nin (UNODC) kripto paranın Doğu ve Güneydoğu Asya’daki yasa dışı ekonomilerde kötüye kullanıldığı konusunda uyarıda bulunduğu bildirildi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir