Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.333
% 0.05
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.333
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Birleşik Krallık’ta kripto para dolandırıcılığı vakaları %32 arttı

Financial Times’ın Birleşik Krallık polis birimi Action Fraud’un verilerinden derlediği habere göre, Birleşik Krallık’taki kripto para dolandırıcılığı bir yılda yüzde 32 artışla 226 milyon sterline (273 milyon dolar) yükseldi.

Birleşik Krallık’ta yaşanan resesyon ve fiyat artışları, toplumu dolandırıcılara karşı savunmasız bırakıyor.

Pinsent Masons’tan adli muhasebeci Hinesh Shah, Financial Times’a yaptığı açıklamada, “Dolandırıcılar, sıkıntılı zamanlarda, deneyimsiz yatırımcıları büyük kâr vaadi ile avlamaya çalışırlar.” dedi.

Birleşik Krallık’ta, kripto sektöründeki suçlar çoğalırken, kolluk kuvvetleri yüz milyonlarca sterlin değerinde kripto parayı ele geçirdi ve suçun önüne geçebilmek için polis birimlerinde uzmanlar istihdam edilmeye başlandı.

CoinDesk, konuyla ilgili rapor hakkında yorum yapması için Action Fraud’a ulaştı.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir