Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.423
% 2.19
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.423
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Birleşik Krallık, Kripto Varlıkları Ayrı Bir Vergi Kategorisine Alıyor

Birleşik Krallık

Birleşik Krallık, kripto varlıkları hazırlanan vergi formlarından ayrı bir kategoride değerlendirmeye hazırlanıyor.

Kripto kavramı dünya ülkeleri tarafından benimsenmeye devam ediyor. Özellikle son zamanlarda çoğu ülke kripto kavramını birer menkul kıymet olarak tanımayı ve var olan mevcut menkul kıymet yasalarına tabi tutmaya çabalamakta.

Ülkeler tarafından tartışılan bir başka konu ise kripto varlıkların vergilendirilmesi konusu. Konu hakkında son bir gelişme Birleşik Krallık tarafından geldi. Birleşik Krallık Hazinesi 15 Mart tarihinde yayınladığı bir rapor ile kripto varlıklar özelinde öz değerlendirme formlarının değiştirildiğini duyurdu.

Yayınlanan 2023 Bahar yılı ulusal bütçe raporundaki gider ve gelir tablosunda kripto varlıklar konusu, 2025-26 yılı için tanımlanmakta. Yapılan bu tanım ile beraber kripto varlık kullanıcıları 2024-25 vergi yılı içerisinde varlık beyanı yapması gerekmekte.

Hazine şu anda,  bu vergi kategorisinden alınacak bütçe gelirlerine ilişkin belirli bir rakam vermiyor.  Yapılan bu değişiklik ulusal vergi politikaları analisti Chartered Institute of Taxation (CIOT) tarafından olumlu karşılandı.

Kurumun başkanı Gary Ashford konuya ilgili; “Vergi beyannamesinde kripto varlık işlemlerini beyan etme ihtiyacının vurgulanması, insanların bu alandaki yükümlülükleri konusunda farkındalık yaratmaya yardımcı olacaktır.” açıklamasını yaptı.

Son olarak Ashford, Kripto para birimlerinin vergilendirilmesi konusunda yaygın bir cehaletin söz konusu olduğunu vurgulamakta. Ayrıca vergi ödeme ve raporlama gereklilikleri konusunda yeterli anlayışa sahip olmayan yasal gelirli kripto yatırımcıları için ek önlemlere ihtiyaç olduğu belirtilmekte.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version