Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$61.596
% 3.76
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 61.596
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

Bir Japon Bilim Kurgu Romanı, İlk Defa NFT Olarak Yayınlandı

Miyuki Ono’nun “Pure” adlı bilim kurgu hikayesi, yeterince ücret almayan yazarlar ve çevirmenler için yeni bir gelir kanalı oluşturmak amacıyla NFT olarak yayınlanıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

“Pure”, NFT olarak yayınlanan dünyanın ilk Japon bilim kurgu eserlerinden biri ve aynı zamanda bir Japon hikayesinin İngilizce çevirileri ile yayınlanacak ilk NFT’sidir. İngilizce çeviriler yalnızca NFT’lerde mevcut olacak.

Romanının NFT olarak satılmasının yazarlar ve çevirmenler için yeni bir gelir modeli getirebileceğine inanan Ono amacını şöyle açıkladı;

“Bu hikayeyi ve çevirileri NFT olarak yayınlayarak, yeni bir gelir yöntemi önermeyi ve Japonca’dan daha fazla çeviriye teşvik etmeyi umuyorum.”

“Japon Edebiyatının Sadece Küçük Bir Bölümü İngilizceye Çevriliyor”

Ono, Japonya’da edebiyat çevirmenliği yaparak geçimini sağlamanın ne kadar zor olduğunu, çevirmenlerin bir edebi eseri çevirmek için harcanan zamana ve çabaya kıyasla düşük maaş aldığını, Japon edebiyatının küçük bir bölümünün İngilizceye çevrildiğini söylüyor.

NFT’lerin üç versiyonu da aynı anda yayınlandı, biri orijinal Japonca hikaye, biri Laurel Taylor tarafından çevrilmiş İngilizce versiyon ve diğeri de çevirmen Kalau Almony tarafından, tüm romanın kapak resmiyle birlikte. Ono’nun, Pure NFT versiyonu şu anda OpenSea NFT platformunda satışta.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version