Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.685
% 1.20
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.685
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Binlerce Kat Yükselen Memecoin’den Rug Pull: BALD ve BASED

BALD ve BASED memecoin’leri hype’ı devam ettiriyor. Memecoin hype’ı geçtiğimiz yıllardan, özellikle de 2020 yılından itibaren, sönmeden piyasada kendi mevkini korumaya devam ediyor. Önce Dogecoin, ardından Shiba Inu ve diğer tokenlar yatırımcılarına devasa miktarlar kazandırdı. Bu olay geçtiğimiz günlerde de tekrarlandı. ABD’nin en büyük kripto para borsası olan Coinbase geçtiğimiz aylarda kendi Layer 2 blokzincirini duyurdu. Yaklaşık 2 hafta önce testnet aşamasından ana ağ aşamasına geçiş yapan ağ üzerinde basılan memecoin’ler de büyük bir hızla yükselişe geçti.

Bir gecede %100.000

Coinbase’in Base ağında en çok yükseliş yaşayan iki memecoin oldu: BALD ve BASED. Türkçe anlamı “kel” olarak nitelendirilen BALD meme tokenı Coinbase CEO’su Brian Armstrong’a ithafen yapıldı. Bu coin, ilk olarak 8 saat içinde %250.000 oranında bir yükseliş yaşadı. Fakat bu yükseliş neredeyse kimse faydalanamadı. Lookonchain verilerine göre, sadece 4 cüzdan bu yükselişi yakalayabildi.

Coinbase (COIN) CEO Brian Armstrong Predicts 1 Billion Crypto Users in Decade - Bloomberg

 

Bu 4 cüzdan ilk dakikalarda sadece toplam 0.5 ETH bu tokena yatırdılar. 8 saat sonra bu toplam miktar 554 ETH‘ye ulaştı. Tüm cüzdanlar da bu Etherleri kara dönüştürmeyi başardılar. Bunun dışında ikinci meme coin ise BASED oldu. Bu token ise 20 saat içinde ~1.4 milyarlık bir piyasa değerine ulaşarak %1 milyonluk bir artış sergilemeyi başardı.

Dikkatinizi çekebilir: Kripto paralarda son durum!

12 Milyon Dolarlık Dolandırma

BASED tokenin bu denli yükselişinin ardından geliştirici tüm Etherleri çekti. Tüm işlemler Base ağı üzerinde olan LeetSwap üzerinden yapıldı. BASED tokenin bu DEXde sahip olduğu likidite havuzunda olayın yaşandığı anda yaklaşık 6800 ETH bulunmaktaydı. Geliştirici, bütün varlıkları çekerek havuzu boşaltdı.

Bu olaydan önce tokenin fiyatı 0.09 seviyesindeydi, yapılan rug pull’un ardından ise fiyat 0.01’e kadar geriledi. Devamında ise 0.04 seviyelerine tekrar yükseldi. BASE ağı üzerinde çıkarılan bu iki memecoin sonrası bir çok bu gibi faliyetlerde bulunmalar gerçekleşti. Ama bu ağda yapılan en büyük vurgun oldu. Bunun dışında ağın hacmi sadece bir gün içinde devasa bir şekilde artış yaşadı.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir