Kriptolar:
29472
Bitcoin:
$57.457
% 6.02
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.05
Piyasa Değeri:
$2.21 T
% 5.02
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 57.457
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.21 T

Binance’in Hindistan Pazarına Yeniden Girerken Karşılaştığı Zorluklar

Hindistan Binance

2023’ün başlarında Binance Hindistan’ın kripto paralarla ilgili tüm işlemleri tamamen yasakladığını duyurmasının ardından, dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Binance, Hindistan pazarına yeniden girmeyi düşünüyor. Kabulleri, Hintli yetkililere emek kazançlarının yaklaşık 6-7 katı para cezası ödemelerini gerektirecektir.

Gözetimi altında sanal varlıklar ve ticaret olan Hindistan Mali İstihbarat Birimi’ne (FIU) kayıt olmak, Binance’in geri dönüş yapması için bir ön koşul oluşturacaktır. Binance, kara para aklamayı önleme yasaları gibi mevcut Hint kripto düzenlemelerini dikkate alıyor ve daha önce göz ardı ettikleri kripto vergisini bu kez ödüyor gibi görünüyor.

2 milyon dolarlık ceza ön miktar ve Binance’in bunu kabul edip etmeyeceği ya da şirketten bu miktarı değiştirebilecek başka güncellemeler olup olmayacağı henüz belli değil. Bu değişimin en önemli yönü, kripto para biriminin artan kabulüdür ve önde gelen borsa olan Binance, düzenleyici eleştirilerin ardından şimdi meşruiyet arıyor gibi görünmekte.

Özetle, bu durum Binance’in yaklaşmakta olan daha katı Hindistan kripto pazarında yeniden yer edinmek için yerel kurallara uyma konusundaki kararlılığını göstermekte.

Hindistan Kara Para Aklamayla Mücadele İçin Kripto Para Düzenlemelerini Sıkılaştırıyor

Sağlanan bilgiler, Hindistan hükümetinin kripto para birimi faaliyetlerini kontrol etmek ve izlemek için çeşitli önlemler aldığını göstermekte. Aralık ayında FIU, aralarında Binance’in de bulunduğu dokuz kripto değişim sitesine erişim yasağı getirdi. Maliye Bakanlığı, yabancılar da dahil olmak üzere Hindistan’daki dijital para birimi işlemlerindeki tüm aktörlerin kayıt ve uyumluluk gerekliliklerine uyması gerektiğini doğruladı. Raporlama, belgeleme ve Kara Para Aklamayı Önleme (AML) yasası tarafından belirlenen gereklilikleri yerine getirmek sorumlulukları arasında yer alıyor.

Mart 2022’de çıkan düzenlemeler, kripto şirketlerinin hem Hintli hem de Hintli olmayan şirketler için KYC verilerini toplamasının ve Hindistan’da veya yurtdışında ikamet edip etmediklerine bakılmaksızın FIU’ya rapor vermesinin bir sonucu olan kara para aklamaya karşı yasal bir çerçeve sağlıyor. Düzenlemeler, sanal varlık hizmet sağlayıcılarını kara para aklama karşıtı bir sistemin izleme ve raporlamasına tabi tutmayı amaçlıyor. Ağustos ayında, ülkenin başbakanı kripto para birimi düzenlemesine ilişkin küresel bir öneri sundu; bu da Hindistan’ın yalnızca bu sektör için kurallar oluşturmakla ilgilenmediğinin, aynı zamanda bunların aktif bir şekilde uygulanmasını arzuladığının açık bir göstergesiydi.

Sonuç olarak Hindistan, kripto girişimlerinin Hintli müşterilerinin kayıt, KYC kontrolleri ve raporlama gereksinimlerini yönetmelerini zorunlu kılarak benzer bir yaklaşım benimsedi. Bu, genel bir yasaktan ziyade kara para aklama risklerini caydırmak ve yönetmek için bir araç gibi görünmekte.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version