Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.401
% 0.65
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.401
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Binance, Terra Classic (LUNC) için Yakım Mekanizmasını Duyurdu

Binance, Terra Classic (LUNC) spot ve marjin alım satım çiftlerinde yakmak için bir yakım mekanizması uygulayacak.

Terra ekosisteminin çöküşünün ardından kripto piyasasında büyük bir düşüş yaşandı ve şirketler iflas savaşı vermeye başladı. Tüm bunların üzerine Terra tarafında fork’lanma yaşandı ve iki farklı ağ oluşturuldu. Binance de Terra Classic (LUNC) işlemlerinde yakım mekanizması uygulacağını duyurdu.

Binance’den Terra Classic (LUNC) için Yakım Protokolü

Terra Classic‘in (LUNC) algoritmi stablecoin mekanizmasının bozulmasıyla birlikte ortaya, arzın kontrol edilememesi gibi bir durum çıktı.

Bol sıfırlı bir bir hale gelen ekosistem, yakım mekanizması ile kurtarılmaya çalışılıyor. Binance’in yaptığı duyuru da tam olarak burada devreye giriyor.

Binance tarafından yapılan duyuruya göre borsa, tüm alım satım ücretlerini LUNC yakım adresine göndererek bir yakım mekanizması uygulayacak. Bu işlem ile birlikte LUNC arzının kademeli olarak azaltılması planlanıyor.

Tax, Burn ve Tax Burn Nedir?

Yabancı kaynakların sık sık gündeme getirdiği tax, vergi olarak biliniyor. Herhangi bir kripto paranın, gerçekleştirdiği hacimden kesilen vergi olarak tarif edilir. Genellikle bu vergiyi, kripto para sağlayıcısı borsalar elde ediyor.

Çok sık duyduğumuz burn ise yakım olarak biliniyor. Herhangi bir kripto paranın, planlanan takvime göre gerçekleştirdiği arz azaltma olarak tarif edilebilir. Genellikle burn, toplam sahip olunan arzdan istenilen miktarı, Wormhole şeklinde tabir edilen cüzdana transfer ederek yapılıyor.

Tax Burn mekaniğiyse, hacimden kesilen verginin direkt yakılma işlemidir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir