Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.671
% 3.01
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.671
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Binance Spot Copy Trade Nasıl Yapılır?

Spot Copy Trade İşlem Rehberi

Binance, kullanıcılarına spot copy işlem özelliği sunarak deneyimli traderların gerçek zamanlı işlemlerini başkalarının kopyalayabilmesine olanak tanıyan bir platformdur. Bu özellik, lider traderların ticaret becerilerini sergilemelerini sağlarken, diğer kullanıcıların da bu becerilerden faydalanarak yatırım stratejilerini geliştirmelerine yardımcı olur.

Spot Copy İşlem Nedir?

Spot copy işlem, Binance kullanıcılarının belirli lider traderların gerçek zamanlı işlemlerini otomatik olarak kopyalayabilmelerini sağlayan bir özelliktir. Lider traderlar, ticaret kararları ve stratejileriyle ilgili bilgilerini paylaşarak ve bu işlemleri otomatik olarak kopyalatan kullanıcıların kar elde etmelerine yardımcı olarak, kendilerini tanıtabilir ve profesyonel itibarlarını artırabilirler.

Spot Copy İşlem Nasıl Yapılır?

  1. Varlık Transferi: Lider traderlar, kopya işlem için kullanılacak varlıklarını Spot Wallet’tan Spot Copy İşlem Cüzdanına transfer etmelidir. Bu sayede, varlıkların kopya işlem süresi boyunca kullanıcılar tarafından çekilmesini veya başka amaçlarla kullanılması önlenir.
  2. Kopya İşlem Süreci: Lider traderların gerçekleştirdiği işlemler otomatik olarak kopyalanır ve kopya işlem yapan kullanıcılar, lider traderların kar elde ettiği ticaret stratejilerinden yararlanabilirler.
  3. Varlık Yönetimi: Lider traderlar, çalışan portföylerine varlık ekleyebilir veya çıkarabilirler. Ayrıca, varlık transfer kayıtlarını geçmiş sayfasından inceleyebilirler.

Spot Copy Cüzdanı ve Varlık Yönetimi

  • Spot Copy İşlem Cüzdanı: Bu cüzdan, kopya işlem için ayrılmıştır ve burada bulunan varlıklar doğrudan çekilemez. Varlıkların çekilebilmesi için önce Spot Copy İşlem Cüzdanından Spot Wallet’e geri transfer edilmesi gerekir.
  • Varlık Yönetimi: Lider traderlar, kopya işlem sürecinde portföylerini yönetebilirler. Bu süreçte varlık eklemek veya çıkarmak mümkündür.

Copyişlem, lider traderların ticaret becerilerini sergilemelerini ve diğer kullanıcıların bu becerilerden yararlanarak yatırım performanslarını artırmalarını sağlar. Bu sayede işlem yapan kullanıcılar, deneyimli traderların stratejilerinden öğrenebilir ve piyasalardaki değişikliklere uyum sağlamak için fikir edinebilirler.

Ticareti Yönlendirme Nasıl Yapılır?

Lider ticaret hesabınıza giriş yapın ve [Ticareti Başlat] düğmesine tıklayın.

Spot Copy [Spot Copy Ticareti] seçeneğine gidin ve [Spot Lider Ticaretçi Ol] düğmesine tıklayın.

Spot Copy Trade

Lider ticaretçi profilinizi kurun. Bir takma ad, portföy açıklaması girin ve lider ticaret türü olarak [Spot] seçin. Ardından, Spot Cüzdanınızdan Lider Ticaretçi hesabınıza aktarılacak miktarı (minimum 500 USDT, maksimum 250,000 USDT) girin. Kullanıcı Hizmet Sözleşmesini okuyun ve [Kullanıcı Hizmet Sözleşmesini okudum ve kabul ediyorum] yanındaki kutuyu işaretleyin. [Onayla] düğmesine tıklayın.

Spot Copy ‘de Nasıl Lider Trader Olunur?

Lider tüccarlık yapmak için hesabınıza giriş yapın ve “[Ticaret Başlat]” düğmesine tıklayın.

Spot Copy Trade

Aşağıdaki eylemlerden birini seçin:

  • [Ticaret]: Yeni bir işlem başlatın;
  • [Kapat]: Mevcut portföyü kapatın;
  • [Bakiye Ayarı]: Devam eden bir portföye varlıklar ekleyin veya çıkarın.Spot Copy Trade

 

Spot Copy ‘de Lider Trader Olmak İçin Limitler ve Gereklilikler

Bir spot copy ticaret portföyündeki varlık miktarı 500 USDT ile 250.000 USDT arasında olmalıdır.

Her kullanıcı yalnızca 1 lider ticaretçi hesabına ve 10 kopya ticaretçi hesabına sahip olabilmektedir.

Her lider portföyü için başlangıçta kopya ticaretçi sayısı 200 ile sınırlıdır.

Binance spot copy ticaret ürünleri ve hizmetleri, bu SSS’de belirtilen ülkelerden ve bölgelerden kimlik belgesi olan doğrulanmış kullanıcılara yalnızca sunulmaktadır.

Ticaret Nasıl Yapılır?

Kullanıcı deneyimini artırmak için, spot copy ticaret arayüzü mevcut spot ticaret arayüzüne benzerdir.

Üst kısımdan istediğiniz ticaret çiftini arayın. Daha sonra, ticaret bölümünde sipariş ayrıntılarını girin. Aynı zamanda kopya ticaret portföyü için sipariş türünü sağ üstteki ayarlar simgesine tıklayarak seçebilirsiniz.

Spot Copy Trade

Yatırım Getirisi (ROI) ve Kar/Zarar (PNL) Nasıl Hesaplanır?

ROI, bir portföyün karlılığını veya verimliliğini yansıtır. Yatırım getirisi, sermayedeki değişiklikleri (ör. yatırımlar ve çekilmeler) engelleyen net varlık değeri gibi hesaplanır.

Aşağıdaki formüllerde, “T” bir yatırımın yapıldığı zamanı temsil ederken, “T – 1” bir yatırımdan önceki zamanı temsil eder.

ROI = (T Net Varlık Değeri – (T – 1) Net Varlık Değeri) / (T – 1) Net Varlık Değeri * 100%

Bir Portföyün Toplam PNL’si = Mevcut Cüzdan Bakiyesi – Başlangıç Tutarı – Birikmiş Yatırım Miktarı + Birikmiş Çekilme Miktarı

Bir portföy oluşturulduğunda, başlangıç ​​net varlık değeri 1’dir. Bir depozito veya çekilme gerçekleştiğinde, net varlık değeri hemen güncellenmektedir.

Depozito sonrası:

T Net Varlık Değeri = (T Cüzdan Bakiyesi – Depozito Tutarı) / (T – 1) Cüzdan Bakiyesi * (T – 1) Net Varlık Değeri

Çekilme sonrası:

T Net Varlık Değeri = (T Cüzdan Bakiyesi + Çekilme Tutarı) / (T – 1) Cüzdan Bakiyesi * (T – 1) Net Varlık Değeri

Depozito/çekilme yoksa:

Net Varlık Değeri = T Cüzdan Bakiyesi / (T – 1) Cüzdan Bakiyesi * (T – 1) Net Varlık Değeri

Not: ROI’nin kısıtlamaları vardır. Örneğin, iki farklı ticareti karşılaştırırken, ROI hesaplaması zaman maliyetini dikkate almaz. ROI hesaplaması sadece referans içindir.

Satın Alma ve Satış Sipariş Boyutu Nasıl Hesaplanır?

[Sabit Oran] modu

Satın alma siparişi: Spot copy ticaretçisinin sipariş maliyeti, lider ticaretçinin sipariş maliyetine orantılıdır. Ancak, kopya ticaretçinin sipariş giriş fiyatı tam olarak lider ticaretçininkiyle aynı olmayabilir. Slippage (fiyat kayması), kopya ticaretçinin sipariş fiyatını etkileyebilir ve nihai sipariş boyutu lider ticaretçininkinden daha düşük olabilmektedir.

Örneğin, lider ticaretçinin mevcut bakiyesi 1.000 USDT ve 500 USDT sipariş maliyeti (mevcut bakiyenin %50’si) ile bir sipariş verdiğini varsayalım. Bir kopya ticaretçisi 500 USDT’yi kopyalamak için kullandığında, sistem siparişi yerleştirmek için 250 USDT’yi maliyet olarak kullanacaktır. Ancak, nihai sipariş boyutunun slippage nedeniyle 250 USDT’den daha düşük olabileceğini unutmayın.

Satış siparişi: Örneğin, lider ticaretçinin 1 BTCUSDT siparişi var ve %20’sini (0,2 BTC) kısmen sattı. Kopya ticaretçilerinden biri portföyü kopyaladığında 0,6 BTC toplam yatırım miktarına sahiptir, sistem otomatik olarak kopya ticaretçisi için %20’sini (0,12 BTC) satacaktır.

[Sabit Tutar] modu

Satın alma siparişi: Sistem, kopya ticaretçinin belirlediği sipariş başına maliyet miktarını kullanarak her bir ticareti yerleştirebilmektedir.

Örneğin, bir kopya ticaretçi sipariş başına 20 USDT maliyet miktarını ayarlar ve toplam yatırım miktarı 60 USDT’dir. Sistem her yeni işlemi 20 USDT maliyetle kopyalar. 3 sipariş kopyaladıktan sonra, bakiyesi 0 (sipariş başına maliyet miktarından düşüktür). Bu nedenle, kopya ticaretçisi lider ticaretçinin siparişlerini daha fazla kopyalayamaz çünkü cüzdan bakiyesi yetersizdir.

Satış siparişi: Örneğin, lider ticaretçinin 1 BTCUSDT siparişi var ve %20’sini (0,2 BTC) kısmen sattı. Kopya ticaretçilerinden biri portföyü kopyaladığında 0,6 BTC toplam yatırım miktarına sahiptir, sistem otomatik olarak kopya ticaretçisi için %20’sini (0,12 BTC) satacaktır.

Satın alma sipariş miktarı minimum işlem miktarını karşılamazsa, sistem minimum işlem miktarını kullanarak siparişi yerleştirir.

Aynı zamanda satın alma sipariş miktarı maksimum sipariş miktarını aşarsa, sistem maksimum sipariş miktarını kullanarak siparişi yerleştirir.

Kopya Ticaret Neden Gerçekleştirilemedi?

Kopya ticaretçinin portföyündeki mevcut bakiye yetersiz olması;

Lider ticaretçi bir limit veya stop-limit siparişi kullanarak siparişi yerleştirdi ancak sipariş tam olarak gerçekleşmemesi;

Piyasa slippage sınırı aşması;

Sipariş nominal değeri sembolün minimum nominal değerinin altında.

Not: Bir kopya ticaretçisinin portföy bakiyesi minimum kopya miktarının altında ve 5 ardışık siparişi kopyalayamadığında, portföy otomatik olarak kapatılmaktadır. Ancak bunun nedeni bakiye yetersizliği, minimum sipariş boyutunun karşılanmaması vb. olabilmektedir. Sistem, gereksinimleri karşılamayan kopya portföylerini her Cuma kontrol edip kapatır. Bu sayede, yalnızca uygun kopya ticaretçilerin devam etmesini sağlanmaktadır.

Neden Nihai Sipariş Boyutu Maliyet Miktarından Daha Küçük?

Hemen Tamamla veya İptal (IOC) limit siparişi kısmen gerçekleştiğinde;

[Sabit Tutar] modunda: Mevcut bakiye maliyet miktarının altında olduğunda, sistem kalan bakiyeyi siparişi yerleştirmek için kullanır.

Slippage nedeniyle bazı kopya ticaretçiler bir siparişi kopyalayamayabilmektedir. Bu nedenle sistem her bir sembol için dinamik maksimum boyutu kontrol etmektedir. Ancak kopya ticaretçi sayısı limiti aşarsa, sistem tüm kopya ticaretçilerin kopya ticaret miktarını yeniden dağıtabilmektedir. Bu sayede nihai sipariş boyutunun beklenenden daha küçük olmasına neden olabilmektedir.

Spot Copy ‘de Lider Ticaretçi Ne Kadar Kar Paylaşabilir?

Binance Spot Copy Ticaretinde, lider ticaretçiler:

Kopya ticaretçilerinden %10 kar payı alabilmektedir;

Kopya ticaretçilerinin işlem ücretlerinden %10 komisyon alabilmektedir.

Haftalık kar payı hesaplama döngüsü: Pazartesi günü UTC 00:00:00’dan Pazar günü UTC 23:59:59’a kadar.

Sistem, kopyalama portföylerinde açık sipariş olmadığında haftalık karları hesaplar. İşlem ücreti komisyonu etkilenmemektedir.

Kar payı, Pazartesi günü sona ermeden önce lider ticaretçinin Spot Cüzdanına otomatik olarak dağıtılmaktadır.

Lider ticaretçiler, haftalık %10 komisyon alır. Kopya portföylerinin toplam işlem ücretinden %10’a kadar kar payı alabilirler.

Haftalık %10 işlem ücreti komisyonu için bir üst limit vardır. Sistem, her bir kopya portföyünün cüzdan bakiyesini Pazartesi günü UTC 00:00’da anlık olarak alır. Üst limit şu şekilde hesaplanır: min[Toplam işlem ücreti * %10]

Ayrıca, lider ticaretçiler şunlardan kar payı alabilmektedir:

Bir kopya ticaretçisi portföyü kopyalamayı durdurduğunda.

Lider ticaretçi portföyünü kapattığında.

Bir kopya ticaretçisi kopya portföyünden kar çektiğinde.

Kar Nasıl Hesaplanır?

Kar = Max[Tüm Gerçekleşen Kopya Portföy Karı * Kar Payı Yüzdesi – Paylaşılan Kar, 0]

Bir kopya portföyü için kar payı nasıl hesaplanır?

Spot copy ‘de Kar miktarı, portföyün PNL’sine dayanmaktadır. Sistem, tüm kopya portföylerinin toplam karını hesaplamaktadır.

Kar payı yüzdesi %10’dur.

Lider Ticaretçiler Hangi Verilere Erişebilmektedir?

Spot CopyTicareti sayfasında, lider ticaretçiler portföyleriyle ilgili aşağıdaki verilere erişebilmektedir:

[Lider ticaretçi istatistikleri]

Kopya Ticaret PNL’si: Belirli bir süre boyunca Tüm Kopya Ticaretçilerinin Gerçekleşen ve Gerçekleşmemiş PNL’nin toplamı

AUM (Varlık Yönetimi): Lider Ticaretçinin Portföy Yatırım Miktarı + Toplam Kopya Ticaret Yatırım Miktarı

Kar Payı: Kopya ticaretçilerinin karının lider ticaretçi ile paylaşım yüzdesi

Minimum Kopya Miktarı: Kopya ticareti portföyü için gerekli minimum yatırım miktarı

Son İşlem: Yapılan son işlemin tarihi ve saati

[Performans]

ROI (Yatırım Getirisi)

Belirli bir süre boyunca lider ticaretçinin karlılığı, depozito veya çekilmelerden kaynaklanan bozulmaları önlemek için optimize bir portföy değeri kullanılarak hesaplanmaktadır.

MDD (Maksimum Çekilme)

Belirli bir süre boyunca varlık eğrisinde zirveden dip noktasına kadar gözlemlenen maksimum kayıptır.

Sharpe Oranı

Bir portföyün riskine göre getirisidir. Aynı zamanda Sharpe Oranı değeri ne kadar yüksekse, portföyün risk açısından getirisi o kadar yüksek olabilmektedir.

Kazanma Oranı

Karlı İşlemlerin Toplam İşlemlere Oranı

Kazanma Günleri

Pozitif günlük PNL sayısı

İşlem detaylarını nasıl görüntüleyebilirim?

Spot copy ticareti sayfasının alt kısmında, lider ticaretçiler portföy geçmişleri görülebilmektedir.

[Portföy Geçmişi]

[İşlem Geçmişi]

[Kar Paylaşımı]

[Bakiyeler Geçmişi]

  • Coin Mühendisi Binance Spot Copy Trade portföyü dolmadan buradan kayıt olun!
  • Binance Ömür Boyu İndirimli Kayıt Linkine Buradan Ulaşabilirsiniz
  • Diğer blog içeriklerimize buradan ulaşabilirsiniz !

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir