Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.049
% 2.96
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.049
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Binance Peer-to-Peer (P2P) Nedir ? Neden Kullanıyoruz ?

Peer-to-Peer (P2P) Nedir ?

Öncelikle Binance Peer to peer kısaltmasıyla (P2P)’nin ne anlama geldiğinden bahsedelim. Binance Peer to peer yani kısaltmasıyla (P2P) eşler arasında 3.bir kuruluşa gerek duymadan yerel para birimleriyle kripto varlık alım satımını destekleyen ve en önemlisi de 0 komisyonla çalışan olağan üstü bir sistemdir. Binance P2P sistemi 700 den fazla ödeme yöntemi ile 250 ülkede faaliyet göstermektedir.

Binance P2P sayesinde kullanıcılar kendi aralarında güvenli bir ortamda hızlı bir şekilde al sat işlemi gerçekleştirebilir.

Binance P2P‘nin amacı ; sizlerin al sat ihtiyacını hızlı ve güvenli bir takas sistemiyle gerçekleştirmektir.

P2P Nasıl Çalışır ve İşlemlerimi Nasıl Gerçekleştirim ?

Binance P2P‘yi kullanabilmek için ,öncelikle Binance borsasına kayıt olmanız gerekmekte. Sizler Binance borsasına kayıtlı değilseniz %20 komisyon indirimli kayıt linkimizle kaydolabilir ve bir çok fırsattan faydalanmaya başlayabilirsiniz. Kayıt işlemlerinin ardından KYC doğrulaması yapmanız gerekmekte ve KYC doğrulamasını da başarıyla gerçekleştirdikten sonra artık Binance P2P‘yi kullanmak için hazırsınız.

Öncelikle Binance ana sayfasında ki Kripto satın al kısmından Binance P2P sayfasına ulaşabilirsiniz.

P2P

Binance P2P ile alım yapmayı düşünüyorsanız, öncelikle almak istediğiniz varlık için sipariş vermeniz gerekiyor. Örneğin USDT almak için verilen tekliflerden sizler için en uygun olan USDT teklifini değerlendirebilirsiniz.

Binance P2P

Siparişi verdiğiniz anda, teklifini değerlendirdiğiniz kullanıcının elinde bulunan USDT Binance P2P tarafından emanet olarak alınacaktır.

Sonrasında kabul etmiş olduğunuz teklif tutarını dilediğiniz paritede ödemek için, yerel bölge seçimi yapıp yaşadığınız bölgeyi seçim şansınız bulunmakta. Böylelikle ödeme yapmak için günlük hayatta kullandığınız bir çok aktarım kanalına ulaşabileceksiniz.

Seçmiş olduğunuz pariteyle ( örneğin kolayıma geldiği için ve yerel para birimim olduğu için ben ”TRY” paritesiyle) gönderim sağlamak istiyorum. Sonrasında Binance P2P‘de ”Aktarıldı, satıcıya bildir” seçeneğine tıklayın. Satıcı parayı aldığını onayladığı an ,emanet edilen para artık size bırakılır.

P2P

P2P ile satım yapmayı düşünüyorsanız şayet karşı taraf teklifinizi alım için uygun bulduğunda, sizlerin satım için belirlenen varlığınız Binance P2P tarafından emanet olarak alınır. Alıcı tarafından gönderilen parayı aldığınızdan emin olduktan sonra paranın alındığını onaylayın, böylece Binance ile P2P işleminiz karşılıklı olarak güvenli bir şekilde gerçekleşmiş olur.

P2P Kullanımının Bizim için Avantajları Neler ?

  • Düşük İşlem Ücreti Ödüyoruz : Çünkü Binance P2P alıcılardan sıfır işlem ücreti alıyor.
  • Esnek Ödeme Yöntemleriyle İşim Daha Kolay : Eşler arası (P2P) değiş tokuşlar, satıcılara nasıl ödeme almak istediklerini belirleme özgürlüğü sunuyor. Bunun için Banka havalesi, nakit, M-Pesa ve çoklu e-cüzdanlar dahil olmak üzere 700’den fazla ödeme yöntemiyle kripto alım satımı gerçekleştirebiliyoruz.
  • Tercih Ettiğim Fiyatlarla İşlem Yapma Özgürlüğüne Sahibiz : Tercih ettiğim fiyatlarla alım satım özgürlüğü ile kripto alım satım işlemi gerçekleştirebiliyorum bunun dışında uygun teklifleri değerlendirip alım veya satım için teklifi kendimiz belirleyebiliyoruz.
  • Gizliliğimin Korunup Güvence Altında Olduğumdan Eminiz : Çünkü kredi kartı veya banka havalelerinin aksine, eşler arası alışverişler alıcılar ve satıcılar hakkında bilgi toplamaz.

Binance P2P’yi Neden Kullanıyoruz ?

  • Örneğin Türkiye’de yaşıyoruz ve bu yüzden Global Binance borsası ile aramızda bulunan nakit aktarımlarımız için aracı Binance TR ‘yi tercih ediyoruz. Binance P2P sayesinde takip etmem gereken BANKA- BINANCE TR- BINANCE döngüsünü kısaltarak, direk Global Binance üzerinden kripto varlık ihtiyacımızı giderebiliyoruz ve bu şekilde işlemlerimizi daha hızlı gerçekleştirebiliyoruz.
  • Binance P2P kullanmamız için diğer bir sebep ise ; 14 milyondan fazla kullanıcı ve 100 den fazla itibarı parayı destekliyor.700 den fazla ödeme yöntemi ile 250 ülkede faaliyet göstermekte ve bu durum bizlere aşırı bir güven veriyor.
  • Dilediğimiz bir çok kripto varlığı bir cok seçenek arasından dilediğimiz itibari para ile alma imkanına sahibiz. Farklı borsalardan para aktarımı ile varlık almak yerine direk olarak Binance P2P sayesinde kendi itibari paramızla en iyi ödeme yöntemleriyle kolay ve güvenli bir şekilde kripto varlık sahibi olabiliyoruz.

  • Binance P2P ile entegre bir şekilde Binance Pay’ide kullanarak sorunsuz bir şekilde kripto satın alma işlemi yapabiliyoruz.
  • Binance P2P sistemini kullandığımız için Binance ile sunulan bir çok ayrıcalığa sahip olabiliyoruz ve bir çok kampanyaya dahil olarak kazançlar elde edebiliyoruz.
  • Binance P2P ile Binance hediye kartları alabiliyoruz ve sevdiklerimize kolay bir şekilde hediye kartlarıyla sürprizler yapabiliyoruz.
  • Spot piyasasında istediğimiz kripto para için hesabımızda bulunan diğer kripto para birimlerini veya itibari paraları da alıp satabiliyoruz .Bu yöntem ayrıca çoğu ticaret çiftinden ücret alır. BTC , USDT veya diğer kripto para birimlerini herhangi bir ücret ödemeden ve alternatif ödeme yöntemleriyle satın almak isteyenler için bence Binance P2P en iyi seçenektir.
  • Saymış olduğumuz bütün bu sebeplerden dolayı Binance P2P ile eşler arası varlık transferi sistemine başvurabilirsiniz.

Binance P2P İşlemlerimi Mobilden Nasıl Gerçekleştiriyoruz ?

Öncelikle Binance borsasına KYC onaylı bir kaydınız olması gerekmekte. Sizler Binance borsasına kayıtlı değilseniz %20 komisyon indirimli kayıt linkimizle kayıt olup KYC onayınızı tamamladıktan sonra Binance ana sayfada bulunan Binance P2P Trading ikonuna tıklayarak Binance P2P işlem sayfasına ulaşmış oluyorsunuz.

 

Sonrasında eşler arası takas sistemiyle almak istediğiniz pariteyi üst kısımdan seçiyorsunuz ve sonrasında sizler için uygun olan teklifleri al kısımdaki teklifler arasından değerlendirmeye başlayabilirsiniz.

Değerlendirme esnasında ”Paymend method” kısmı ile dilediğiniz pariteyle dilediğiniz ödeme şeklini seçme şansına sahipsiniz. Bunun dışından üst kısımda bulunan ”Filter” kısmıyla yerel bölgeleri de seçebilir ve almak istediğiniz varlığa ödeyeceğiniz pariteyi kendi yerel bölgenizden seçerek işinizi daha da kolaylaştırabilirsiniz.

 

Binance P2P ile alım yapmak için için alacak olduğunuz kripto varlığı seçip ,uygun bir teklif tutarı belirledikten sonra, ”BUY” seçeneği ile  seçmiş olduğunuz pariteyle örneğin ”TRY” paritesiyle gönderim sağlayın ve Binance P2P’de ”Aktarıldı, satıcıya bildir” seçeneğine tıklayın. Satıcı parayı aldığını onayladığı an ,emanet edilen para artık size bırakılır.

Binance P2P ile satım yapmayı düşünüyorsanız, karşı taraf teklifinizi alım için uygun bulduğunda, sizlerin satım için belirlenen varlığınız Binance P2P tarafından emanet olarak alınır. Alıcı tarafından gönderilen parayı aldığınızdan emin olduktan sonra paranın alındığını onaylayın, böylece Binance ile P2P işleminiz karşılıklı olarak güvenli bir şekil gerçekleşmiş olur.

Almak istediğiniz varlık satıcı tarafından sizlere gönderilmeden takas gerçekleşmez ve varlığınız Binance P2P tarafından korunur. Alıcı ve satıcının 2 taraflı onayı neticesinde takas güvenli bir şekilde gerçekleşmiş olur. Bu durum Binance P2P sisteminin sizlere sağlamış olduğu büyük bir güvenlik önleminin başarılı bir sonucudur.

 

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Binance Peer-to-Peer (P2P) Nedir ? Neden Kullanıyoruz ?” te bir düşünce

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir