Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.735
% 0.47
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.735
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

AAX Davasında İki Yönetici Tutuklandı

AAX

Hong Kong polisi, düzenlediği operasyonda kripto para borsası AAX‘ın iki üst düzey yöneticisini tutuklayıp şirketin banka hesapların askıya aldı.

Kripto para piyasasında ayı sezonunun etkileri devam ederken ardı ardına olumsuz gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. 2022 yılında özellikle FTX iflasının ardından birçok kripto borsası politika düzenleyicileri tarafından mercek altına alınmış, açılan davaların sayısı giderek artmıştı. Bunlardan birisi olan kripto para borsası AAX, yaşanan süreçleri gerekçe göstererek hizmetlerini durdurmuştu.  Geçtiğimiz günlerde ise Hong Kong polisi,  AAX‘ın iki üst düzey yöneticisini tutukladı.

AAX Yöneticileri Hong Kong’da Tutuklandı

Hong Kong‘da güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyon sonucunda, kripto borsası AAX‘ın iki üst düzey yöneticisi yakalandı. Hong Kong polisi, tutuklanan şahıslardan birinin platformu yöneticisi olduğunu belirtti. Ayrıca yerel basına yer alan haberlere göre, tutuklananlar arasında borsanın kurucusu ve eski CEO’su Thor Chan da yer alıyor.

Hong Kong polisi, tutuklanan kişilerin kimlik bilgilerini basınla paylaşmadı ve tutuklandığı iddia edilen Thor Chan, konuyla ilgili bilgi taleplerine dönüş yapmadı.

Kripto borsası, Kasım ayında sistemde yaşanan aksaklıkları gerekçe göstererek para çekme işlemlerini durdurmuştu. Ardından Hong Kong polisi, başlattığı soruşturma kapsamında borsanın likidite sorunları yaşadığını ortaya çıkardı.

Polis açıklamasına göre, dava 98 milyon Hong Kong dolarlık bir zararı kapsıyor. Bu kapsamda, şirketin ve yöneticilerin banka hesapları donduruldu.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir