Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$61.748
% 4.55
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 61.748
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Binance Labs Destekli Velvet Capital, Kimlik Avı Saldırısını Önlemek İçin Çevrimdışı Duruma Geçti!

Velvet Capital

Decentralized finance (DeFi) varlık yönetimi protokolü olan Velvet Capital, büyük bir kimlik avı girişimini önlemek için web sitesini geçici olarak devre dışı bırakmak zorunda kaldı.

X’teki kripto topluluğu üyeleri, 23 Nisan’da Velvet Capital’in işlem platformunda alışılmadık aktiviteyi rapor etti. Kullanıcılar, ön uca bağlanmaya çalıştıklarında protokole cüzdan erişimlerini onaylamaları istendi.

Dahili soruşturmalar, Velvet Capital’in yatırımcılarına, daha fazla duyuruya kadar uygulamadan gelen tüm cüzdan bağlantı isteklerini reddetmelerini öneren bir siber güvenlik uyarısı yayınlamasına yol açtı.

Velvet Capital

Sahte isteği onaylayan yatırımcılar, fon kaybını önlemek için protokole cüzdan erişimini iptal etmelidirler. Ayrıca, Velvet Capital, yatırımcılar için daha fazla kaybı en aza indirmek için uygulamayı devre dışı bıraktı.

Velvet Capital

Velvet Capital kurucusu Vasily Nikonov, Telegram üzerinden web sitesinin kapatılmasını duyurdu:

DİKKAT, Velvet web sitesi ile etkileşime geçmeyin, bakım için kapatıyoruz ve sorunu araştırıyoruz, sorun çözüldüğünde bir sonuç raporu yayınlayacağız.

Web sitesinin kapatılmasından neredeyse iki saat sonra, Nikonov, hacker’ların elinden web sitesinin kontrolünü geri almak için teknik ekip ve güvenlik araştırmacılarıyla çalıştığını söyledi.

Velvet Capital kurucusu Vasily Nikonov

Blockchain araştırma firmaları Blockaid ve Scam Sniffer, Velvet Capital’in resmi açıklamasından önce web sitesi hack’ini doğrulamıştı. 23 Nisan, UTC 05:39’dan bu yana Velvet Capital’de herhangi bir işlemi onaylayan kullanıcılar, siber suçun kurbanı olabilirler.

İlginizi çekebilir: Manchester City’nin Yeni NFT Koleksiyonu: “Unseen City Shirts”

Nikonov, bu tür kullanıcıların Discord’da bir bilet açmalarını ve işlem detaylarını Velvet Capital ekibiyle paylaşmalarını önerdi. Şunları ekledi:

Akıllı sözleşmelerin etkilenmediğinden ve Velvet’teki fonların etkilenmediğinden emin olabilirsiniz, bu sabah bazı kullanıcıların karşılaştığı ön uç sorununu araştırıyoruz ve sonuçları en kısa sürede paylaşacağız.

Nikonov, UTC 6:50 itibariyle hiçbir kullanıcının kayıp bildirmediğini vurguladı.

DeFi protokolleri Aerodrome ve Velodrome, 28 Kasım 2023’te benzer ön uç hack’lerinden etkilendi. İki platform da ön uçlarının tehlikeye girdiğini duyurdu ve soruşturmalar devam ederken platformlarla etkileşime geçilmemesini istedi.

Velvet Capital

Blockchain araştırmacısı ZachXBT’ye göre, saldırganlar o sırada yaklaşık 40.000 dolar değerinde kripto varlıkla kaçmayı başardılar.

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir