Kriptolar:
29472
Bitcoin:
$59.860
% 6.16
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.05
Piyasa Değeri:
$2.21 T
% 5.02
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 59.860
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.21 T

Binance Labs, Bu Ethereum Protokolüne Yatırım Yaptı

Binance Labs

Kripto para borsası Binance’ın yatırım ve kuluçka birimi Binance Labs, EigenLayer üzerine inşa edilen bir Ethereum likit staking protokolü olan Renzo’ya yatırım yaptığını duyurdu. 

Renzo’ya yatırılan miktar açıklanmadı ancak yapısı, önceki seed yatırımına benzer şekilde hisse senedi yanı sıra 1:1 token garantisi sunuyor. Protokolde 375 milyon doların üzerinde varlık kilidi bulunan Renzo, likit staking protokolleri arasında dördüncü sırada, EigenLayer tabanlı çözümler arasında ise Puffer Finance’ın ardından ikinci sırada yer alıyor.

Renzo gibi likit staking protokolleri, Ethereum ekosisteminde milyarlarca dolarlık yatırım çekerek önemli bir ivme kazanıyor. Bu trend, büyük ölçüde kullanıcılar için likiditeyi artırma ve sermaye verimliliğini maksimize etme yeteneklerinden kaynaklanıyor. Kullanıcıların staking’e katılırken işlem yapılabilir tokenlerle likiditelerini korumasına olanak tanıyan bu protokoller, geleneksel staking yöntemlerine göre cazip avantajlar sunuyor.

Renzo’nun Gelecek Planları (Binance Labs)

Binance Labs’tan gelen yeni sermaye ile Renzo, daha da genişlemeyi hedefliyor. Protokol, yakın zamanda kurulan zincirler arası protokol Connext ile yaptığı ortaklık sayesinde BNB Chain’de yerel ETH staking’i başlatmayı planlıyor. Bu entegrasyon, BNB Chain kullanıcılarının varlıkları köprülemeden ezETH (Renzo’nun likit staking tokeni) karşılığında doğrudan staking yapmalarına ve hem EigenLayer puanları hem de Renzo’nun ezpoints (işlem yapılamayan sadakat puanları) kazanmalarına olanak tanıyacak.

Renzo, halihazırda staking için kabul edilen wBETH (Binance’ın likit staking tokeni) mevduatlarının yanı sıra Lido’nun stETH’sini de kabul ederek yerel ETH ile birlikte staking yapmaya devam etmeyi planlıyor. Şu anda ana ağ beta sürümünde çalışan Renzo, EigenLayer’ın 3. Aşaması yayına girdikten sonra tam ana ağ lansmanını gerçekleştirmeyi hedefliyor. Projenin diğer yatırımcıları arasında Maven11, Figment Capital, SevenX Ventures, IOSG Ventures ve OKX Ventures yer alıyor.


Ek olarak, Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir