Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.580
% 1.14
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.580
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Binance, Google Play Store’dan Kaldırıldı!

Binance

Google, Binance, KuCoin, Bitget, Htx, OKX, Gate.io ve MEXC gibi çeşitli offshore borsalarını Hindistan’ın Play Store marketinden kaldırdı. Kaldırma işlemi, aynı uygulamaların Hindistan’daki Apple App Store’dan kaldırılmasından sonra geldi. Hükümetin uyumsuzluk bildirimi uygulamanın kaldırılmasına neden oldu ve bu uygulamalar Hindistan’daki yeni kullanıcılar için kullanılamaz hale geldi.

Hindistan Maliye Bakanlığı Mali İstihbarat Birimi (FIU) 28 Aralık 2023’te Binance, Huobi, Kraken, Gate.io, KuCoin, Bitstamp, MEXC Global, Bittrex ve Bitfinex’e Hindistan’da yasa dışı faaliyet gösterdikleri için bir bildirim yayınladı.

Mali İstihbarat Birimi bildiriminde, Hintli kullanıcılara hizmet sağlayan herhangi bir borsanın “raporlayan kuruluş” olarak kaydolması ve gelir vergisi departmanına beyanda bulunması gerektiği belirtildi. Mali İstihbarat Birimi, Elektronik ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı’nın uyumsuzluk nedeniyle söz konusu borsaların web sitelerini engellemesini önerdi.

Google’ın Play Store’u Binance’i engellese de uygulaması ve web sitesi mevcut kullanıcılar için hâlâ mevcut ve çalışıyor.

Binance Güney Asya, X’te yaptığı açıklamada Hindistan’daki uygulama engellemesinin farkında olduğunu söyledi ve kullanıcılara hesaplarının ve fonlarının güvende olduğuna dair güvence verdi.

Hindistan’ın kriptoya %30 vergi ve her kripto ticareti için kaynağında %1 vergi indirimi getirilmesinden sonra kripto borsalarındaki hacim düştü ve Hintli kullanıcılar ağır vergi rejiminden kaçınmak için yabancı kripto borsalarına yöneldi.

Hindistan Finans Tasarısı 2022, Mart 2022’de parlamento tarafından onaylandı ve vergi düzenlemelerini değiştirdi ve kripto para birimi varlıkları ve transferleri için %30 vergi oluşturdu. Ek olarak, yatırımcılar zararları karlarla mahsup edemezler ve her bir işlem çifti vergi hesaplamalarında ayrı ayrı ele alınır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir