Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.834
% 1.43
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.834
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Binance, Çin Kripto Yasağına Rağmen Hala En İyi Borsa

binance

Wall Street Journal, Binance’te ‘mission control’ adlı dahili bir platformdan alıntı yaparak, Mayıs ayında Binance’in Çin’de 90 milyar dolar spot ve vadeli işlem hacmine sahip olduğunu bildirdi. Binance’e gelen hacmin çoğu ise vadeli işlemlere ait olduğu bildirildi. Böylece Binance’in toplam kombine spot, Bitcoin vadeli işlem hacmi 670 Milyar doları aştı. Ayrıca WSJ raporuna göre Binance’in Çin’den sonra en büyük pazarları Güney Kore, Türkiye ve Vietnam.

Binance’in Çin Pazarı

Mission Control’e göre Binance’in Mayıs ayı itibarıyla 5,6 milyon Çinli kullanıcısı vardı ve sadece 911.650’si aktif olarak işlem yapmaktaydı. Genel olarak borsanın ise 128 milyon kullanıcısı bulunmakta. WSJ raporu, platformdaki yaklaşık 100.000 Çinli kullanıcının Ocak ayı itibariyle “siyasi olarak maruz kalan kişiler” (PEP’ler) olarak sınıflandırıldığını ortaya koydu.

Pep’ler ise devlet dairelerinde etkili pozisyonda bulunan veya bu tür kişilerle ilişkili olduğu kişilerdir. Ayrıca geleneksel finans kurumları genellikle kara para aklama ve yasadışı faaliyetleri önlemek için bu kişileri daha fazla incelemeye tabi tutar.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Binance’in 2017 yılı Temmuz ayında Şangay’da kurulması ile beraber Çin’de faaliyete girdi. Daha sonra 2017 Eylül ayında Çin kripto ICO’larını yasakladı ve Binance web sitesini engelledi. 2021’de Çin Merkez Bankası, kripto ile ilgili tüm herşeyi yasa dışı ilan ederek yasakladı. Ama şuan Çin pazarında en çok ilgili gören borsa yine Binance olmakta.

Binance borsasına kaydınız yoksa %20 Komisyon buraya tıklayıp kayıt olabilirsiniz. Ayrıca komisyon indirimi ve bir çok fırsattan faydalanmaya başlayabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir