Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.230
% 2.66
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.230
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Binance, CFTC’ye 2,7 milyar dolar ödeyecek !

binance

Amerika Birleşik Devletleri mahkemesi, kripto borsası Binance ve eski CEO’su Changpeng “CZ” Zhao’nun, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’na (CFTC) ödeme yapmasını öngören bir karar aldı. Buna göre, CZ 150 milyon dolar, Binance ise 2,7 milyar dolar ödeyecek.

CFTC, 18 Aralık’ta yaptığı açıklamada, ABD Illinois Kuzey Bölgesi Bölge Mahkemesi’nin daha önce duyurulan uzlaşmayı onayladığını ve CFTC tarafından Kasım ayında ilk olarak yayınlanan yaptırım eylemini sonuçlandırdığını bildirdi.

CFTC’nin açıklamasında, “Mahkeme, Zhao ve Binance’in Emtia Borsası Yasasını (CEA) ve CFTC düzenlemelerini ihlal ettiğini tespit etti. Zhao’ya 150 milyon dolar şahsi para cezası uyguladı ve Binance’e 1,35 milyar dolarlık haksız işlem ücretini affetmesini, ayrıca CFTC’ye 1,35 milyar dolar ceza ödemesini emretti” ifadelerine yer verildi.

Binance

Onaylanan uzlaşma, CFTC tarafından CZ ve Binance’e karşı uzun süredir devam eden davanın sonuçlandığına işaret ediyor. Kurum, 27 Mart tarihinde CZ ve borsasına federal yasalardan kaçmak ve yasadışı türev borsası işletmek suçlamalarıyla dava açtı.

21 Kasım’da CZ, ABD Adalet Bakanlığı, Hazine Bakanlığı ve CFTC ile yapılan geniş kapsamlı anlaşmanın parçası olarak Binance’in başındaki görevinden istifa etmeyi kabul etti. Aynı gün Zhao, Kara Para Aklamayı Önleme yasalarıyla ilgili çeşitli hukuki suçlamaları da kabul etti.

7 Aralık’ta CZ’nin 23 Şubat 2024 ceza tarihine kadar ABD’de kalmasına karar verildi. Kara para aklama suçlamasıyla 18 aya kadar hapis cezasıyla karşı karşıya olan CZ, cezaları temyize götürmemeyi de kabul etti.

Anlaşmanın bir parçası olarak, CZ ve Binance, Müşterini Tanı (KYC) önlemlerinin borsada devam ettirilmesini sağlamak amacıyla daha fazla adım atmaya ve Binance’in bağımsız üyelerden oluşan bir yönetim kurulu, bir uyum komitesi ve bir denetim komitesi de dahil olmak üzere resmileştirilmiş bir kurumsal yönetim yapısını zorunlu kılmayı kabul etti.

Mahkeme aynı zamanda, Binance’in eski uyum sorumlusu Samuel Lim’in, “Binance’in ihlallerine yardım ve yataklık etmek, ABD yasalarından kasten kaçmak veya kaçmaya teşebbüs etmek amacıyla ABD dışında faaliyetlerde bulunmak” suçlarından dolayı 1,5 milyon dolar para cezasına çarptırılmasına karar verdi.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version