Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.952
% 1.21
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.952
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Binance CEO’su Konuştu: Çok Sayıda Kişinin Bilgileri Sızdı!

Binance CEO’su Changpeng Zhao Pazar günü, binlerce sızdırılmış ikametgah kaydının artık dark web’de satılık olduğuna dair bir uyarı yayınladı. Ayrıca, kullanıcıları ve verilerini kötü niyetli aktörlerden korumak için gelişmiş güvenlik önlemleri çağrısında bulundu. İşte detaylar…

Binance CEO’su, dark web’de satışa çıkarılan bilgilerden bahsetti

Popüler olarak CZ olarak bilinen CEO’ya göre, bir Asya ülkesinde bir milyarın üzerinde vatandaşın kayıtları dark web’de satılmaya başladı. Yalnızca adlar ve adresler değil, aynı zamanda ulusal kimlik, polis ve tıbbi kayıtlar da dahil olmak veriler paylaşıldı. CZ, aşağıdaki ifadeleri kullandı:

İstihbarat ekibimiz, bir Asya ülkesinden isim, adres, ulusal kimlik, cep telefonu, polis ve tıbbi kayıtlar dahil olmak üzere dark web’de satılmak üzere 1 milyar kayıt tespit etti.

CZ, ülkenin adını açıklamadı

Ülkenin adını açıklamasa da, sızdırılan verilerin büyük olasılıkla “bir devlet kurumu tarafından bilgilerin “Elasticsearch” dağıtımındaki bir hatadan” kaynaklandığını belirtti. CZ, “hack algılama/önleme önlemlerine” ve “güvenlik önlemleri” geliştirmesi çağrısında bulundu. Bunların yanı sıra CZ, dünyanın en büyük kripto para birimi borsa platformlarından biri olan Binance’in “potansiyel olarak etkilenen kullanıcılar için doğrulamaları zaten hızlandırdığını” paylaştı. Bu, bir Elasticsearch sunucusu nedeniyle hassas müşteri verilerinin çevrimiçi olarak sızdırıldığı ilk sefer değil.

Geçen ay, bir güvenlik ürünü tavsiye hizmeti olan Safety Detectives’teki araştırmacılar, Malezyalı bir yazılım satıcısı olan Storehub tarafından işletilen bir Elsticsearch sunucusunda açığa çıkan yaklaşık bir milyon müşteri kaydı keşfetti. Güvenlik uzmanları, açıkta kalan StoreHub sunucusunu “herhangi bir parola koruması veya şifreleme olmadan açık bırakılmış” olduğunu söyledi. “Potansiyel olarak binlerce restoran ve perakende mağazasının yanı sıra çalışanları ve yaklaşık 1 milyon müşterisinin bilgilerini tehlikeye attığını” da sözlerine ekledi.

Changpeng Zhao’nun serveti eridi

Bu sırada, son zamanlarda Changpeng Zhao, kripto para alanındaki en son düşüş ile milyarlarca dolar kaybetmesiyle gündeme geldi. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Changpeng Zhao, “parayı pek umursamadığını” söylüyordu. Ancak Zhao, şu anki net değeri 18,5 milyar dolar ile kripto dünyasının en zengin figürüdür. Fakat bu miktar, kripto piyasası düşüşe başlamadan önce, sadece aylar önce 96 milyar dolardaydı.

Ancak hem şirket hem de Zhao, kripto fiyatlarının düşmesi ve TerraUSD gibi sözde stablecoin’lerin başarısız olması ile darbe aldı.  Zhao’nun net değeri, piyasa sarmalından önce 96 milyar dolardı. Yani Zhao, yaklaşık olarak 77 milyar dolar kaybetti.  Bu sırada Binance’in yerel kripto parası BNB 216 dolardan el değiştiriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir