Kriptolar:
29174
Bitcoin:
$62.409
% 5.22
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.34
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 0.50
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 62.409
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.30 T

AMB yetkilisinden Temmuz için faiz tahmini

Muller, Euro Bölgesi ekonomisinin yüksek enflasyonla mücadele ettiği ve 50 baz puanlık faiz artışının dillendirildiği ortamda daha düşük montalı artıştan yana olduğunu söyledi.

Aynı zamanda Estonya Merkez Bankası Başkanı olan Muller yetkililerin 50 baz puanlık artış için Eylül ayına kadar beklemesi gerektiğini ifade etti.

Muller Hırvatistan’da verdiği bir mülakatta “Enflasyondaki görünüme bakılırsa Temmuz’da faiz artışına başlamak uygun olur. Eylül ayında da 50 baz puanlık artışıyla devam edilebilir” şeklinde konuştu.

Estonya yüzde 22 ile Euro Bölgesi’nin en yüksek enflasyon oranınına sahip. Ülkeyi yüzde 20.5 ile Litvanya, yüzde 19 ile Letonya takip ediyor. Euro Bölgesi enflasyonu ise yüzde 8.6 ile AMB’nin yüzde 2’lik hedefinin oldukça üzerinde seyrediyor.

Muller, 10 yıldan uzun süre önce Euro Bölgesi üyesi olan Estonya’da bu yıl ortalama enflasyonun yüzde 15’i aşabileceğini belirtti. Muller Euro Bölgesi için resesyon beklemediğini belirterek “Görünüm son aylarda zayıfladı ancak yine de gelecek yıllarda pozitif büyüme bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir