Kriptolar:
29757
Bitcoin:
$66.914
% 0.07
BTC Dominasyonu:
%54.3
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.43 T
% 0.29
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.914
BTC Dominasyonu:
% 54.3
Piyasa Değeri:
$2.43 T

Binance CEO’su, Gambaryan’ın Serbest Bırakılmasını Talep Etti

Tigran Gambaryan

Binance CEO’su Richard Teng, kripto para borsasının uyum sorumlusu Tigran Gambaryan’ın “masum olduğunu ve serbest bırakılması gerektiğini” ilk kez kamuoyuna açıkladı. Gambaryan şu anda Nijerya’da tutuluyor.

Nijerya’daki savcılar Binance’i ülkedeki yasa dışı işlemlerden kazanç sağlamakla suçlamış ve kripto para borsasında mali suçlarla uyumluluğu denetleyen ABD vatandaşı Gambaryan ile Binance’in Afrika bölge müdürü Nadeem Anjarwalla’yı 26 Şubat’ta Nijerya’nın başkenti Abuja’ya geldikten sonra gözaltına almıştı. 28 Şubat’ta haklarında suç duyurusunda bulunuldu. Anjarwalla 22 Mart’ta kendisini hapisten çıkarmayı başardı.

Salı günü erken saatlerde Teng tarafından yayınlanan bir blog yazısında, işbirliğine dayalı politika oturumları düzenlemek amacıyla orta düzey personelin davet edilmesi ve ardından gözaltına alınması uygulamasının tüm dünyadaki işletmeler için “tehlikeli yeni bir emsal” oluşturduğu uyarısında bulunuldu.

70 Gündür Gözaltında: Gambaryan Özgürlük Mücadelesi Veriyor

Teng’e göre Gambaryan “profesyonel hayatını mali suçlarla mücadeleye adamıştır” ve eskiden ABD IRS’de Özel Ajan olarak görev yapmıştır. Teng’e göre, 2021 yılında Binance tarafından borsanın daha güçlü uyum kontrolleri oluşturmasına yardımcı olmak üzere işe alındıktan sonra, küresel kolluk kuvvetlerinin FBI, DOJ ve DEA gibi ABD kurumlarıyla işbirliği içinde 285 milyon dolardan fazlası dahil olmak üzere 2,2 milyar dolardan fazla varlığın dondurulmasına ve ele geçirilmesine yardımcı oldu.

“Nijerya’ya gittiğinde Tigran’ın hedefleri arasında ne ‘karar verici’ ne de ‘müzakereci’ vardı. Binance CEO’su, politika görüşmelerinde kendisini yalnızca mali suçlar ve kapasite geliştirme konusunda bir uzman olarak sunduğunu belirtti.

Nijerya hükümeti meslektaşım ve dostum Tigran Gambaryan’ı yaklaşık 70 gündür hukuksuz bir şekilde gözaltında tutuyor. Teng’in X’teki gönderisine göre, #BringTigranHome için durmaksızın çalışıyorlar.

Teng’in iddialarına göre, Nijerya Ekonomik ve Mali Suçlar Komisyonu’ndan (EFCC) bir savcı, Gambaryan’ın 25 Nisan’daki kefalet duruşmasında mahkemeye “1. davalı (Binance) fiilen çalışıyor” dedi. “Elimizde bir tek bu sanık (Tigran) kaldı.”

Teng, “Nijerya hükümeti Binance’in kontrolünü ne pahasına olursa olsun ele geçirmek istediğini açıkça ortaya koydu ve bunu yapmanın tek yolu masum bir orta düzey çalışanı ve eski bir ABD federal ajanını tehlikeli bir hapishanede tutmak” dedi.

Kasım ayında Binance CEO’su görevini üstlendikten sonra Teng, şirketi “önemli ölçüde” dönüştürmek için uluslararası icra kurumları ve düzenleyicilerle işbirliği yapma, şirketi yeniden organize etme ve Gambaryan gibi uyum uzmanlığına sahip yeni yöneticiler getirme niyetini belirtti. Zhao daha önce Binance’in CEO’su olarak görev yapmıştı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Binance CEO’su, Gambaryan’ın Serbest Bırakılmasını Talep Etti” te bir düşünce

  1. Pingback: Tigran Gambaryan, Nijerya'da Kefaletsiz Tutuklu Kalacak - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir