Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.662
% 1.05
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.662
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Binance CEO’su Cevapladı: Yeni Bitcoin Çöküşü Mü Geliyor?

Eski borsa Mt. Gox kullanıcıları BTC’lerini geri almaya hazırlanırken, Bitcoin, yakın gelecekte “yeni bir satış tehdidiyle karşı karşıya”. Bunun üzerine Binance CEO’su CZ, Mt. Gox’in BTC etkisi üzerine söylentileri yalanlıyor.

Binance CZ, Mt Gox korkularını gereksiz buluyor

Eski borsa Mt. Gox’in geçen hafta alacaklılarına ödeme yapacağını açıklamasının ardından Bitcoin çöküşüne dair spekülasyonlar ortaya çıktı. Kripto topluluğunda, getirilerin Bitcoin fiyatını bir serbest düşüşte aşağı çekeceğine dair yaygın bir korku vardı. Bununla birlikte, uzun vadeli Bitcoin sahiplerinin varlıklarını satmayı seçmeyeceklerine dair karşıt bir argüman var.

Mt Gox haberleri ardından yatırımcılar panikte

Şubat 2014’te, o zamanlar en büyük borsalardan Mt Gox, platformdaki tüm işlemleri askıya aldı. 141.686 Bitcoin’e en son erişim güncellemesi ile kripto topluluğu, geri dönüşlerin zamanlaması konusunda şüpheci. Kripto fenomeni Healthy Pockets, son madenci satışlarının zaten Bitcoin fiyatına bir darbe indirdiğini söylüyor:

Son zamanlarda, madencilerin 10.000 BTC’nin biraz üzerinde satışı, Bitcoin fiyatını çoktan etkiledi. Neredeyse takip edilen 150 bin BTC satışı, Bitcoin fiyatı için ciddi sonuçlar doğurabilir.

Ayrıca, potansiyel Bitcoin çöküşü etrafındaki spekülasyonlar, küçük ölçekli kripto yatırımcıları arasında FUD’a neden oluyor. Binance CEO’su CZ’ye, Mt Gox’un piyasaya sürülmesi nedeniyle Bitcoin fiyatında düşüş olup olmayacağı sorulduğunda, herhangi bir çökme olmayacağını söyledi.

“Mt Gox Bitcoin hakkında aşırı paniğe gerek yok”

Bu arada, kripto topluluğundan birkaç kişi, Mt Gox’in FUD’a neden olmayacağına kefil oluyor. Bir girişimci olan Joseph Young, Mt Gox Bitcoin sorunu hakkında aşırı paniğe gerek olmadığını söyledi:

Kripto piyasasına isabet eden 3 milyar dolarlık Bitcoin hakkında çok sayıda görüşme var. Mt Gox ve piyasaya dökülebilecek devasa BTC konusunda aşırı panik yapmamalısınız.

Mt. Gox’da neler oldu?

Mt. Gox , Shibuya, Tokyo, Japonya merkezli bir Bitcoin borsasıydı. 2010’da piyasaya girdi. 2014’ün başlarında dünya çapındaki tüm Bitcoin (BTC) işlemlerinin %70’inden fazlasını yönetiyordu. Yüz binlerce Bitcoin’in kaybolmasına/çalınmasına karıştığının ortaya çıkmasıyla aniden faaliyetlerini durdurdu.

Mt. Gox işlemlerini Şubat 2014’te askıya aldı. Borsa ve web sitesini tamamen kapattı. Daha sonra, aynı yılın Şubat ayında tasfiye işlemlerine başladı. O zamandan beri 200.000 Bitcoin izleniyor.

Coinmuhendisi.com’dan da takip ettiğiniz üzere, Nisan ayında Mt.Gox cüzdanı, bilinmeyen adrese 6.800 BTC aktardı.

Yukarıdaki son gelişmede, Mt. Gox alacaklıları nakit, Bitcoin ve Bitcoin Cash olarak ne kadar para alacaklarını seçtikçe, piyasaya 150.000 BTC’nin satılması ihtimalinden korkuyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir