Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.514
% 0.80
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.514
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Beyaz Saray Bitcoin’den Endişeli!

Beyaz Saray

Bitcoin (BTC) fiyatının 60.000 dolar seviyesine dayanmasıyla birlikte, Beyaz Saray‘ın Bitcoin madenciliğinin enerji tüketiminden endişe ettiği öğrenildi. İşte detaylar!


İlginizi Çekebilir: Kraken Yeni Kurumsal Hizmetini Duyurdu!


Beyaz Saray Endişeli!

Fox Business Yazarı Charles Gasparino‘nun verdiği bilgiye göre Beyaz Saray yönetimi, kripto para piyasasında yaşanan yükselişle birlikte madencilik faaliyetlerinin, ülkenin elektrik şebekesine önemli bir yük olabileceğini düşünüyor.

Gasparino, “Bitcoin fiyatı yükseldikçe ve talep, arzı geride bıraktıkça Beyaz Saray, madenciliğin elektrik şebekesine ciddi bir yük getirebileceğinden endişelenmeye başladı. Kripto sektörü yöneticileri, Fox Business’a korkuların abartı olduğunu fakat bunun sektör üzerindeki düzenlemeleri sıkılaştırmaya çalışmak için kullanılacağını söylediler.” açıklamalarında bulundu.

ABD Hükümeti, bir süredir madencilik faaliyetlerinin yakından incelenmesine önem gösteriyor. Şubat ayının başında ABD Enerji Bakanlığı’na bağlı Enerji Bilgi İdaresi (EIA), “acil” koduyla madencilerin enerji tüketimini takip edecekleri bir uygulama kullanmaya başlayacaklarını duyurmuştu. Bu adım, madencilik şirketlerinin ve kripto topluluğunun büyük tepkisini çekmişti. Açılan dava, karara bağlanarak, bakanlığın böyle bir veri toplanması engellendi.


Ek olarak, Coin Mühendisi Katıl üyesi olmak ve ayrıcalıklara erişmek için, Gönülden destek seçeneği ile özel Telegram grubumuza dahil olabilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir