Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$61.890
% 1.23
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 61.890
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Belçika Hükümeti: Bitcoin Ve Ethereum Menkul Kıymet Değildir!

Belçika’nın finansal düzenleyici kurumu Finansal Hizmetler ve Piyasalar Otoritesi (FSMA), Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi kripto para birimlerinin menkul kıymet olmadığını açıkladı. Dünyanın dört bir yanındaki düzenleyici kurumlar, ortaya çıkan varlık sınıfına bir tanım getirmek için mücadele ederken, maalesef çok azı bunu başarabilmekte. ABD’de SEC (Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) şu anda benzer bir konuda Ripple ile yasal bir mücadele içinde.

FSMA, kripto para birimlerinin düzenleyici işlemleriyle ilgili birçok soru aldığını söyledi. Kurum, özellikle kriptoların menkul kıymet olup olmadığıyla ilgili kafa karışıklığının bir kısmını ele almaya karar verdi.

Belçika Hükümeti Kripto Paralar Hakkında Ne Düşünüyor?

FSMA’ya göre, Belçika düzenlemesi teknolojik olarak tarafsızdır. Bir varlığın bir blok zinciri veya daha geleneksel bir yöntem kullanıp kullanmadığı, finansal araç veya menkul kıymet olarak sınıflandırılmasını etkilememelidir.

2014 yılında Belçika, profesyonellerin perakende müşterilere kripto tabanlı finansal ürünler sunmasını yasa dışı kılan bir yasa çıkardı. Ayrıca, AB şu anda MiCA (Kripto Varlık Piyasaları düzenlemesi) yasasının uygulanmasını beklemektedir.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri telegram, youtube ve twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir