Kriptolar:
29677
Bitcoin:
$61.908
% 1.69
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.56
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 61.908
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Bazı Öngörüleri Çıkan Analist: Bitcoin Önümüzdeki 6 Ayda…

İsabetli tahminleriyle bilinen Mike McGlone, önümüzdeki ayların Bitcoin ve kripto para piyasası olumlu olacağını söylüyor. Kıdemli Bloomberg analisti, ilk yarının kripto piyasasındaki aşırılıkları temizlemekle ilgili olduğuna inanıyor.

Mike McGlone’a göre Bitcoin ve kripto para piyasasını güzel günler bekliyor

Önde gelen Bloomberg emtia stratejisti Mike McGlone, bir dizi tweet’te kripto piyasasına ilişkin yıl ortası genel bakışını paylaştı. Her şeyden önce analist, kripto para piyasasının mevcut durumunu 2000-2002 borsa durumuyla karşılaştırıyor. O zamanlar, internet teknolojilerinin kitlesel olarak yayılmasının bir sonucu olarak piyasada dot-com balonu oluştu.

Ancak piyasanın temizlenmesi ve “deflasyonu”ndan sonra, en zayıf katılımcılardan kurtulan bu pazar kesimi, finansal sistemde daha temel bir rol üstlenebilir ve kök salabilir hale geldi. McGlone’un görüşüne göre, yılın ilk yarısında gördüğümüz şey aşırılıklardan arındırılmış bir şey. Bugün paylaştığı bir tweet’te analist şunları söylüyor:

Kriptolarda ortak bir tema, ayıyı kucaklamak ve özellikle 2000-02’nin patlayan internet balonuna benzer şekilde kurumsal ve uzun vadeli odaklı daha iyi bir finansal sistem oluşturmaktır. Fazlalıkları temizlemek, ilk yarıdaki tüm risk varlıklarının durumuydu.

Daha geniş bir görüş sağlamak için analist, ABD GSYİH’sına karşı Wilshire5000 oranının bir grafiğini paylaştı. Bunu toplam kripto piyasası kapitalizasyonu eğrisi ile karşılaştırdı. Warren Buffett tarafından popülerleştirilen bu grafik, belirli bir anda değerlemelerin hangi seviyelerde olduğunu gösteriyor. Böylece tüm finansal piyasaların mevcut durumunun 2000’li yılların başı ve sonlarındaki krizlere çok benzediğini görüyoruz. Yatırımcılar, analistin grafiğini inceleyerek, kriz noktalarına henüz yeni indiğimizi görebilirler.

Duyarlı yatırımcıların iyimser olma hakkı vardır

coinmuhendisi.com’dan takip ettiğiniz üzere McGlone, dikkatli yatırımcıların yakın gelecekte kazanacaklarını söylüyor. Analist, yılın ikinci yarısında ödül/risk açısından iyi pozisyonların olacağını belirtiyor. McGlone ayrıca, iyimser varsayımlarını Bloomberg Crypto Index’in 2018 50 ve 100 haftalık hareketli ortalamalara dayandırıyor. Aynı zamanda, BTC indiriminin geçmiş temellere benzer olduğunu söylüyor.

Bu endeks Bitcoin’in fiyat hareketlerini “öngörüyor”, işte nedeni

Diğer yandan, DXY endeksi, USD’nin bir yabancı para birimine karşı büyümesini gösterir. Bu nedenle, ABD Dolarının gerçek “gücünü” belirlemek için ana araçlardan biridir. Beklendiği gibi, DXY’nin büyümesi genellikle diğer varlıkları aşağı çekiyor. Çünkü değerini kaybetmeyi bırakan ve tahvillerle istikrarlı bir gelir sunan para birimini desteklemek daha mantıklı.

IntoTheBlock tarafından sağlanan korelasyon grafiğine göre Bitcoin, DXY ile son derece güçlü bir negatif korelasyon gösteriyor, bu nedenle varlık büyüdükçe Bitcoin ve diğer riskli varlıklar düşüyor.

Bitcoin’in hareketini büyük ölçüde etkileyen ve aynı zamanda ABD Doları endeksi ile negatif bir korelasyona sahip olan teknoloji hisselerinin hareketine bakarsak, korelasyon tekrar güvenli bölgeye eğilim gösteriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir