Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$60.291
% 4.29
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 60.291
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Base Chain Aktivitesi Rekor Seviyelere Ulaştı

Wu Blockchain’in haberine göre, Base ağı son zamanlarda önemli bir aktivite artışı yaşadı ve ağdaki işlem sayısı 2.275 milyonla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Merkeziyetsiz borsalarda (DEX) işlem hacmi 730 milyon dolara yükseldi. Stablecoin’lerin piyasa değeri de %55’lik bir artışla 1.1 milyar doları aşarak Base ağı için yeni rekorlar kırıldı.

Rekor Üzerine Rekor

DEX’lerdeki işlem sayısı ve hacimdeki artış, merkeziyetsiz finans (DeFi) ve Blockchain tabanlı finansal hizmetlere olan ilginin arttığını gösteriyor. DEX’lere olan ilgi, kullanıcıların alım satım ve likidite sağlama için merkezi borsalardan (CEX) bu platformlara yöneldiğini gösteriyor. Bu da ABD merkezli dev kripto para borsası Coinbase’in Ethereum Layer 2 ölçeklendirme çözümü Base ağının genel büyümesine katkıda bulunuyor.

Stablecoin’lerin piyasa değerindeki artış ise kripto para piyasasında değeri ABD dolarına 1:1 oranında endeksli stablecoin’lere olan artan talebi gösteriyor. Stablecoin’ler, kripto para piyasasında alım satım işlemlerini kolaylaştırmada ve değişken ortamda istikrar sağlamada önemli bir rol oynayarak Base ağının altyapısının önemli bir bileşeni haline geldi.

29 Mart’ta Base ağındaki aktif kullanıcı sayısı da 383 bine ulaşarak ağ tarihindeki en yüksek ikinci aktivite seviyesine yükseldi. Kullanıcı aktivitesindeki bu artış, Base ağının popülaritesinin ve faydasının arttığını ve daha fazla kişi ve kuruluşun merkeziyetsiz ekosistemle etkileşime girdiğini gösteriyor.

Base Ağının Yükselişi

Base ağının 29 Mart’taki rekor kıran performansı, artan işlem hacmi ve kullanıcı aktivitesini idare etme esnekliğini ve kapasitesini gösteriyor. Ethereum Layer 2 ölçeklendirme çözümleri tarafında önemli gelişmeler yaşanırken, Base gibi ağlar güvenli ve verimli merkeziyetsiz işlemlerin kolaylaştırılmasında önemli bir rol oynayarak Blockchain tabanlı çözümlerin daha geniş çapta benimsenmesinin ve entegrasyonunun önünü açıyor.

Güçlü altyapısı ve büyüyen ekosistemiyle Base ağı, gelişen DeFi dünyasında daha fazla kullanıcıyı kendine çekerek yüksek işlem hacmini sürdürmeye hazırlanıyor. Kripto para piyasası genişlemeye ve gelişmeye devam ederken Base ağı, DeFi dünyasında inovasyonu ve ilerlemeyi teşvik eden kilit bir oyuncu olmaya devam ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir