Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.731
% 4.31
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.731
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Balinalar SHIB Yerine Bu Altcoin’e Geçiyor! Sebebi Nedir?

Balinalar, Mayıs ayının başından bu yana son altı haftadır aktif olarak MATIC satın alıyor. Tipik bir balina token’i olarak SHIB, bu esnada göz ardı edildi.

Ethereum balinaları daha fazla kar için SHIB yerine MATIC’i seçiyor

WhaleStats’ın son tweet’lerine göre, büyük Ethereum balinaları büyük miktarda MATIC satın alıyor. Polygon (MATIC), bu satın alımlar eşliğinde bir noktada %26’dan fazla değer kazandı. Geçen haftadan bu yana, çarpıcı bir şekilde %46.31 yükselmiş durumda.

“BlueWhale0072” isimli Ethereum balinası MATIC satın almaya başladı

WhaleStats, son 24 saat içinde “BlueWhale0072” olarak bilinen bir balinanın 10.000.000 ve 4.723.190 MATIC alarak iki işlem gerçekleştirdiğini bildirdi. Sonuç olarak, bu iki satın alma 8,7 milyon dolar değerinde. coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere, balinalar, Mayıs ayının başından bu yana geçen altı hafta boyunca aktif olarak MATIC’i satın alıyor. Bunu yaparak, 100 milyondan 1 milyar tokene sahip cüzdan bakiyelerinde yüzde 9’luk bir artış gösterdiler. Peki büyük cüzdanların Polygon MATIC’e yönelik artan ilgisinin arkasındaki sebepler neler?

MATIC, karbon nötrlüğü için KlimaDAO ile ortak oldu

Yakın tarihli bir blogda Polygon, KlimaDAO ile olan ortaklığını duyurdu. MATIC kısa süre önce çevre dostu bir Yeşil Manifesto yayınladı. 104.000 ton sera gazına eşdeğer olan 400 bin dolar tutarında karbon kredisi satın aldı. Böylece, Polygon kurumsal yatırım için daha uygun hale geliyor. Ayrıca, teknik kısımda, MATIC aşırı satım bölgesinde. 2025 için makul bir tahmin, teknik bir görünüme dayanarak 6-8 dolar civarında.

Polygon’un kurucu ortağı Sandeep Nailwal, proje ağını çevre için olumlu hale getirmek için inisiyatif alıyor. Nailwal mevcut çevresel krizi göz ardı etmiyor. Bunun yanında, MATIC’in Web3’ü kullanmak ve sürdürülebilir bir gelecek yaratmak için 20 milyon dolar taahhüt ettiğini duyurdu.

MATIC’in son genişlemesi, AAVE, QuickSwap ve Curve Finance gibi yüzlerce proje tarafından benimsendiği için 2. katman ölçeklendirme çözümünü daha etkili hale getiriyor. MATIC kısa süre önce ölçeklenebilir bir ödeme platformu başlattı ve saniye başına işlem sayısını 2.000’e çıkardı.

Polygon nedir? SHIB veya diğer balina token’lerinden nasıl ayrılıyor?

Polygon, Ethereum banlı 2.katman ölçeklendirme çözümüdür. Proje, ölçeklenebilirlik ve anında işlemlerin karmaşıklığını azaltmaya odaklanmaktadır. Ayrıca, Proof-of-Stake kontrol noktaları üzerine inşa edilmiştir. Bunun yanında, Plasma çerçevesinin özel bir versiyonunu kullanmaktadır. Bu teknoloji, Polygon’daki her bir side chain blok başına 65.536’ya kadar işlem gerçekleştirmesini sağlar.

Polygon şu anda yalnızca Ethereum Blockchain’i desteklerken, ağ, yakında diğer ağlara genişletmeyi amaçlıyor. Böylece Polygon, daha birlikte çalışan ve merkezsiz bir 2.katman platformu haline gelecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir