Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.723
% 1.05
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.723
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Balancer Kullanıcıları, Uyarı Sonrasında 100 Milyon Dolar Çekti!

Balancer Kullanıcıları, 100 Milyon dolar üzerinde çekim işlemi yaptılar. Bu çekim, daha 24 saat süresi dolmayan bir uyarı sonrasında geldi. Çekimlerin bu kadar hızlı olması, platformun olası likidite sorunları ile yüzleşme ihtimalini de artırdı.

Bildiğimiz üzere, dün Balancer ekibi tarafından Likidite havuzlarında bulunan sorundan kaynaklı olarak, Balancer Kullanıcıları uyarıldı. Hata tüm havuzların %4nü etkiliyordu. Bu uyarıyı alan , hızlıca platformdan çıkış yapmaya başladılar. Daha 24 saat bile dolmadan, çıkışların miktarı 100 Milyon dolara yaklaştı.

Balancer Kullanıcıları Düşüşe Neden Oldu!

Xeonus lakaplı bir katılımcı insanların hızlıca para çekme işlemleri gerçekleştirdiklerini söylediler. Salı itibarile, bu da ciddi şekilde TVL oranını etkiledi. Bu oranda artık yaklaşık 100 milyon dolarlık düşüş çoktan yaşanmıştı bile. Platform üzerinde bir “withdrawal rush” gerçekleşiyordu.

Balancer Kullanıcıları, Uyarı Sonrasında 100 Milyon Dolar Çekti!

Hatanın yüksek kazanç oranlarına sahip hızlandırılmış havuzlardan (boosted pools) kaynaklı olması dolayısıyla, ekip böyle bir uyarıda bulunmuştu. Bu hatanın sonuçları sadece TVL oranında bir düşüş oluşturmadı. Bunu yanı sıra, BAL token holderları da hızlı şekilde kendi varlıklarının kilidini açarak hızlı bir “lockdown” yaptılar.

Dikkatinizi çekebilir: Binance US Yeni Altcoin Listeleyecek!

Xeonus “hatalı havuzlar durudurulsa bile, hala yüksek risk içeren havuzlar mevcuttur” açıklamasını yaptı. En son verilen göstergeler toplam kilitli varlıkların %1.4ü, hala risk altında. Bu da yaklaşık 10 milyon dolara tekabul ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir