Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.496
% 2.03
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.496
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Bahamalar FTX’in varlıklarına el koydu

Bahamalar’ın piyasa düzenleyicisi Bahamalar Menkul Kıymetler Komisyonu, kripto varlık platformu FTX’in ana merkezinin de bulunduğu vergi cenneti olarak tanınan Bahamalar’daki alt şirketi FTX Digital Markets’ın kripto varlıklarına el koyduğunu açıkladı.

Komisyon, hamleyi Bahamalar Yüksek Mahkemesi’nin emri üzerine, müşterileri ve varlıklarını korumak amacıyla gerçekleştirdiğini belirtti. FDM’in tüm dijital varlıkları, saklama amacıyla komisyonun kripto cüzdanına aktarıldı.

Komisyondan yapılan açıklamada “Müşterilerin ve alacaklıların çıkarlarını korumak için, düzenleyiciler tarafından acil bir müdahale gerekliydi” dendi.

Transferlerin ne zaman gerçekleştiği henüz bilinmiyor.

ABD ile Bahamalar arasında çekişme

FTX’in iflası konusunda ABD ve Bahamalar arasında yargı yetkisinin kimde olduğu hakkında bir çekişme yaşandığı bildiriliyor. FTX’in Bahamalar’da yer alan alt şirketi FDM, FTX grubunun geri kalanı ile birlikte ABD’de iflas işlemlerini başlatmış olmasına rağmen, komisyon ABD’de başlatılan iflas işlemlerinin, Bahamalar’da yer alan FDM’i kapsamadığını belirtti. FTX’in avukatları ise bunun aksini iddia etmekle beraber, eski CEO Bankman-Fried’in Bahamalar hükümeti ile işbirliği içinde olduğunu belirtiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir