Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$65.426
% 1.01
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 65.426
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Bahama Düzenleyicisi, FTX’e Para Çekme İzni Vermediğini Söyledi

Bahamalar düzenleyicisi, kripto borsası FTX’in Bahamalar merkezli müşterilerin fonlarını çekmelerine izin vermediğini söyledi.

FTX, Binance’in borsayı satın alması için yapılan anlaşmanın suya düşmesinden günler sonra Cuma günü iflasını ilan etti. Borsanın kaosuna ek olarak, Cuma günü geç saatlerde 600 milyon dolarlık hack saldırısına uğradı. FTX daha sonra fonlarının bir kısmını soğuk depolama cüzdanlarına geri yönlendirebildiğini bildirdi. Borsanın yeni CEO’su John Ray III, şirketin kolluk kuvvetleriyle birlikte çalıştığını söyledi.

Bahama Düzenleyicisi: FTX’e Para Çekme İzni Vermedik

FTX ile ilgili her durum artık üzerinde şüphe taşıyor. Bahama düzenleyicisi, borsanın geçtiğimiz günlerde iş birliği yaptıkları konusundaki açıklamalarını reddetti.

Bahamalar Menkul Kıymetler Komisyonu (SCB), Twitter’da bir açıklama yayınlayarak FTX’in Bahamalı kullanıcıların düzenleyicinin çağrısı üzerine para çekebildiğini belirten son tweetinin yanlış olduğunu öne sürdü.

FTX Perşembe günü attığı bir tweet’te “Bahama Merkezimizin yönetmeliği ve düzenleyiciler uyarınca, Bahamalı fonların çekilmesini kolaylaştırmaya başladık” demişti.

SCB, Bahamalı kullanıcılar için para çekme işlemlerine öncelik vermesini “FTX Digital Markets’e yönlendirmediğini, yetkilendirmediğini ve önermediğini” söyledi.

SCB konuyla ilgili olarak şunları da belirtti:

“Bu tür işlemlerin iflas rejimi kapsamında geçersiz tercihler olarak nitelendirilebileceğini ve sonuç olarak Bahamalı müşterilerden fonların geri alınmasına neden olabileceğini belirtmektedir. Her halükarda Komisyon, FTX Digital Markets Ltd. veya başka bir şirketin herhangi bir yatırımcısına ya da müşterisine ayrıcalıklı muamele yapılmasına göz yummamaktadır.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Borsalar’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir