Kriptolar:
29756
Bitcoin:
$66.883
% 0.05
BTC Dominasyonu:
%54.4
% 0.24
Piyasa Değeri:
$2.43 T
% 3.07
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 66.883
BTC Dominasyonu:
% 54.4
Piyasa Değeri:
$2.43 T

Ayı Piyasası Mı? Bu Altcoin Sessizce Fiyatını Katladı!

Unus Sed Leo (LEO), 2022’nin ilk yarısında kripto piyasasının kan gölünden kurtulmakla kalmadı, aynı zamanda büyük altcoin çöküşünü atlatarak yüksek kazançlar elde etti. Kripto analisti Yashu Gola, LEO yükselişinin arkasında nedenleri listeliyor.

LEO, sessizce 2022’de %300 artışla yeni zirveler kaydediyor

iFinex ekosisteminde kullanılan LEO, 2022’nin ilk yarısını Bitcoin’e karşı %300 artışla 32.793 satoshi ile tamamladı. LEO ayrıca aynı dönemde dolar karşısında %55 değer kazandı. Bu esnada, Şubat 2022’den bu yana ilk kez 5,80 dolara ulaştı. Buna karşılık, Bitcoin ve Ethereum sırasıyla %60 ve %70’den fazla düştü.

Peki neler altcoin projesini 2022’de en üst sıralarda en iyi performans gösteren kripto haline getiriyor?

LEO fiyatı, altcoin piyasası çökerken nasıl yükseliyor?

Coinmuhendisi.com olarak aktardığımız üzere, kripto piyasası, faiz artışları ve Terra çöküşüyle ​​birlikte 2022’nin ilk yarısında 2 trilyon dolardan fazlasını sildi.

LEO fiyatı bu esnada ATH seviyesi 8.14 dolara ulaştıktan sonra %25’lik düşüş yaşadı. Bununla birlikte, aynı dönemde yaklaşık %60 düşen piyasayla genelinden daha iyi bir performans gösterdi. Bu aykırılığın arkasındaki sebep, diğer kripto paralara kıyasla tamamen farklı özellikleri olabilir.

LEO’nun başlıca katalizörleri

Bitfinex’in ana şirketi IFinex, 2018’de 1 milyar dolar toplamak için özel bir satış turunda LEO’yu piyasaya sürdü. Buna karşılık firma, tüm tokenler dolaşımdan kaldırılıncaya kadar LEO’yu geri almak için bir önceki aya ait gelirlerinin %27’sini kullanmayı taahhüt etti.

Ayrıca iFinex, Ağustos 2016 Bitfinex hack’i sırasında kaybettiği fonları kullanarak LEO geri alma sözü verdi. Şubat 2022’de ABD Adalet Bakanlığı 119.754 BTC’den 94.000 BTC’yi geri aldı. Bu, LEO’nun Bitcoin ve dolar bazlı piyasalarda rekor seviyelere yükselmesiyle aynı zamana denk geldi.

Altcoin yükselişinin nedeni aşırı ısınan ralli mi?

LEO’nun Bitcoin’e karşı yükselişi, fiyatının ivme ile artan farklılığı nedeniyle tükenme riski taşıyor. Ayrıntılı olarak, LEO’nun fiyatı daha yüksek dipler yaparken, RSI daha düşük zirveler kaydediyor. Teknik analizin bir kuralı olarak, bu farklılık, yatırımcılar arasında olumlu bir kanaat bulunmadığını göstermektedir.

RSI ayrıca geleneksel olarak “aşırı alım” alanı ve bir satış indikatörü olan 70’in üzerinde. LEO şimdi, 26.220 sats’ta ara destek seviyesinin üzerinde tutarken boğa eğilimini koruyor. Ayrıca, Fibonacci geri çekilme grafiğinin 4.382-düşük seviyesinden 32.965-swing-yüksekine çizilen 0.236 Fib çizgisine denk geliyor.

LEO/USD düşüş reddi

LEO’nun devam eden fiyat artışı, 6.24 dolar civarında kritik direnç seviyesinin üzerinde kapanmasına neden oldu.

Seviye, bu yılın başlarında Şubat ve Nisan ayları arasında LEO’nun yukarı yönlü girişimlerini sınırlamada etkiliydi. LEO’yu büyük bir ters fitil ile bırakarak 1 Temmuz’da yine trader’ları kar elde etmeye teşvik etti. Böylece düşüş eğilimini ima etti.

LEO’nun son fiyat trendleri, 8 Şubat’ta bu çeyreğin sonunda %28.5’lik bir düzeltmeden önce gelen %57’lik gün içi fiyat artışı da dahil olmak üzere, düşüş eğilimi mumlarıyla dolu. Tersine, tokenin 18 Haziran’daki yükseliş ret mumu, yukarıda tartışıldığı gibi %50 fiyat iyileşmesiyle sonuçlandı.

Verilen fraktal gerçekleşirse, LEO 5,52 dolarlık geçici destek seviyesine dönme riskiyle karşı karşıya. Bu, 1 Temmuz’daki fiyattan %9-10’luk mütevazı bir düşüş anlamına geliyor. Ancak destek, Nisan sonlarında olduğu gibi tutunamazsa, LEO 5 doları test etme riskiyle karşı karşıya. Bu da toplamda %17’lik bir düşüş anlamına geliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir