Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.261
% 4.42
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.261
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

AXS Fiyatı Eriyor! “Kısa Vadede Bunları Bekleyin”

coinmuhendisi.com olarak daha önce bu makalede bildirdiğimiz, Axie Infinity (AXS) fiyatı, play-to-earn (P2E; oyna kazan) oyun platformunun blockchain’i Ronin Network’ü hedef alan 625 milyon dolarlık hack haberinden bu yana geçen iki haftada, neredeyse yüzde 30 değer kaybetti. AXS, pazartesi günü 17 Mart’tan beri görülen en düşük fiyat seviyesi olan 46,69 dolara geriledi. Fiyat hareketi, yatırımcılar arasında siber saldırı sonrası zayıflayan alım duyarlılığını ortaya koyuyor. Peki düşüş devam edecek mi?

AXS fiyatı için bu metrik düşüş sinyali veriyor

Bağımsız piyasa analisti TJ, AXS fiyatı tarihsel olarak yatırımcıları cezbeden seviyelere gerilediğinde dahi alıcıların ortaya çıkmadığını açıkladı. Örneğin AXS, hafta sonu TJ’nin olası dönüm noktası olarak dikkat çektiği talep bölgesinin altına geriledi. Bu hareket, AXS fiyatını 45 dolar civarındaki aralık destek hedefine gönderme riski taşıyor. Axie Infinity’nin geliştiricisi Sky Mavis, 625 milyon dolarlık siber saldırıda kayba uğrayan tüm kullanıcıların zararlarını tazmin edeceğini söylese de, piyasadaki olumsuz hava yerini koruyor. Şirket, geçtiğimiz hafta sözünü tutacağının bir göstergesi olarak Binance liderliğinde 150 milyon dolar topladığını duyurdu. Buna ek olarak, AXS grafiğinde 20 günlük üstel hareketli ortalaması (EMA; yeşil dalga) ve 50 günlük EMA’sının (kırmızı dalga) oluşturduğu death cross (ölüm kesişimi) de düşüş sinyali veriyor.

45 dolar civarı, daha önce yatırımcılar için birikim bölgesi işlevi görmüştü. Kripto para, en son mart ayında bu desteği test ettiğinde yüzde 70 civarı çıkış yaşayarak 75 dolara yükselmişti. Ocak ve şubat aylarında da benzer testler yaşanmış ve AXS fiyatı 45 dolar civarına gerilemişti. AXS kilit destek seviyesini test ederse, günlük göreceli güç endeksi (RSI) de 30 puanın, yani “aşırı satış” sınırının altına gerileyecek. Bu da Axie Infinity fiyatını nisan ayında toparlanma beklediği anlamına geliyor olabilir.

Altcoin grafiği, alçalan takoz formasyonunu aşağı yönde kırılarak tamamlıyor

AXS, dört saatlik grafikte halihazırda “aşırı satış” bölgesinde bulunuyor ve RSI göstergesi 25 puan civarı ölçülüyor. Kripto para, diğer yandan da teoride yükseliş ile sonuçlanan bir dönüş formasyonu olan alçalan takoz formasyonunu aşağı yönde kırılarak tamamlıyor. RSI göstergesinde faşırı satış sınırı ve 45 dolar civarındaki birikim bölgesinden oluşan destek kesişimi, AXS’in yeniden takoz bölgesine girme ve hemen ardından yukarı yönde kırılma ihtimalini artırdı.

AXS/USD paritesi, böyle bir senaryoda Mart 2022’de kilit direnç görevi gören 58 dolara doğru yükselebilir. 45 doların altına gerileme ise, AXS’in daha uzun zaman çerçevelerindeki omuz baş omuz formasyonunu tetikleyebilir. Çünkü 45 dolar, aynı zamanda bu formasyonun boyun çizgisiyle kesişiyor. H&S formasyonunda boyun çizgisinin altına gerileme, baş ve omuz çizgisi arasında maksimum mesafe kadar düşüş ile sonuçlanabilir. Bu durumda AXS’in aşağı yönde hedefi 12 dolar olacaktır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Altcoin’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir