Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.097
% 3.14
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.097
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Avustralya Kripto Varlıklara Sınıflandırma Sistemi Getirdi

Avustralya Kripto

Avustralya, kripto varlıklara yeni bir düzenleme getirmek için harekete geçerek kamu istişare belgesinin yayınladı.

Avustralya Hazinesi 3 Şubat’ta “Token Haritalama” konulu bir istişare belgesi yayınladı ve bunu Hükümetin piyasayı düzenlemeye yönelik çok aşamalı reform gündeminde temel bir adım olarak duyurdu. Belge, politika geliştirmeye yönelik “gerçeklere dayalı, tüketici bilincine sahip ve yenilik dostu” bir yaklaşımı bilgilendirmeyi amaçlamaktadır.

“İşlevsel” ve teknolojiden bağımsız bir yönteme dayanan belge, kripto ile ilgili her şey için birkaç temel tanım öneriyor.

İlk düzeyde, kripto ağları, kripto tokenleri ve akıllı sözleşmelerin temel kavramları özetlenmektedir. Hazine’nin vizyonuna göre bir kripto ağı, kripto jetonlarını barındırabilen dağıtılmış bir bilgisayar sistemidir. Birincil işlevi bilgi depolamak ve kullanıcı talimatlarını işlemektir. Belgede Bitcoin ve Ethereum en iyi bilinen iki halka açık kripto ağı olarak gösteriliyor.

Bir kripto jetonu, jetonun kaydedildiği ana donanımı yönetmeyen bir kişi tarafından “münhasıran kullanılabilen veya kontrol edilebilen” bir dijital bilgi birimi olarak tanımlanmaktadır. Makaleye göre, “münhasır kullanım ve kontrol” kavramı, kripto jetonları ile diğer dijital kayıtlar arasındaki temel ayırt edici faktördür.

Akıllı bir sözleşme, bir kripto ağının veritabanında yayınlanan bilgisayar kodu olarak geçer. Aracıların vaatler veya diğer düzenlemeler altında işlevleri yerine getirmesini veya prosedürlerin vaatler, aracılar ve aracılar olmadan kripto ağları tarafından tamamlanmasını içermekte.

Hazine, 3 Mart’a kadar geri bildirim bekleyecektir. Ulusal bir düzenleme tartışmasının bir sonraki büyük adımı, 2023’ün ortalarında kripto için olası lisanslama ve saklama çerçevesi hakkında benzer bir belgenin yayınlanmasıyla gelecek.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsini

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir