Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.339
% 3.07
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.339
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Avustralya Düzenleyicisinden Bitcoin ve Ethereum ETP’leri Hakkında Umut Vaat Eden Hamle

Avustralya’nın menkul kıymetler düzenleyicisi, Bitcoin ve Ethereum ETP’leri için umut verici görünen bir dizi yeni kılavuz yayımladı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

CryptoPotato haberine göre Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırımlar Komisyonu (ASIC), kripto varlıkların performansını izleyen borsada işlem gören ürünler (ETP) ile ilgili yavaş ancak temkinli bir dizi adım attı. Kripto ETP’leri sunmayı bekleyen fonlar için düzenleyici gereklilikleri detaylandıran bu kılavuz, yalnızca yatırımcıların korunmasını sağlamakla kalmayıp aynı zamanda şeffaflığı da artırmayı amaçlıyor. ASIC bu tür ürünler için beş kriter sıraladı:

“1. Yüksek düzeyde kurumsal destek ve kabul ve yatırım amaçlı kullanılması

2. Kripto varlığa yatırım yapan veya kripto varlığa maruz kalmayı teklif eden ETP’leri desteklemeye hazır olduğu kadar saygın ve deneyimli olan saklama şirketleri, fon yöneticileri, piyasa yapıcılar ve endeks sağlayıcılar gibi hizmet sağlayıcıların mevcudiyeti

3. Olgun spot piyasanın mevcudiyeti

4. Kripto varlığına bağlı türevlerin ticareti amacıyla düzenlenmiş vadeli işlem piyasasının varlığı,

5. Fiyat mekanizmaları, işlem günü boyunca varlık için sağlam ve şeffaf olmalı ve bir NAV (net varlık değeri) fiyatına ulaşmalı”

Kurum bu kriterlerin adil, düzenli ve şeffaf bir piyasayı desteklemek amacıyla oluşturulduğunu söylüyor. Kurum ayrıca bu kriterler ile fiyat manipülasyonuna dair endişeleri de azaltmayı umuyor. ASIC, Bitcoin ve Ethereum’un söz konusu faktörlere uygun olduğunu doğruladı. 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir