Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$61.766
% 4.67
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 61.766
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Avrupa Yatırım Bankasının 2022 yatırımları, temiz enerjiye odaklanarak 20 milyar euro’ya ulaşacak

Yazarlar – Alessandro Albano ve Francesco Casarella

Investing.com – Rusya’nın Ukrayna’yı işgali, fosil yakıtlardan hızla uzaklaşarak temiz enerjiye dayalı bir ekonomiye geçilmesi gerektiğinin önemini gösterdi. Avrupa Yatırım Bankası (EIB) Başkan Yardımcısı Ricardo Mourinho Félix, Lizbon’da düzenlenen 2022 Web Zirvesi sırasında yaptığı basın toplantısında bu yönde konuştu.

“Risk sermayesi dünyası, sadece piyasalarda değil uluslararası alanda yaşananlar nedeniyle de çok değişiyor.” diyen Mourinho, Avrupa’nın bir kamu bankası olarak “inovasyon ve enerji gibi geleceğin stratejik sektörlerine yatırım yapmaya” devam etmeleri gerektiğini söyledi.

EIB’nin, 2000 yılından bu yana sadece geçtiğimiz yıl 20 milyar euro olmak üzere inovasyon, dijital ve beşeri sermayeye 200 milyar euro’dan fazla yatırım yaptığını belirten başkan yardımcısı, “Yenilenebilir enerjiye dayalı bir ekonomiye giderek daha da yaklaşmamızı sağlayacak teknoloji yatırımlarına devam ederek bu yıl da bu rakama ulaşmayı umuyoruz.” dedi.

Coğrafi olarak bakarsak Avrupa’nın çıkarları dünyanın her köşesine ulaşmıştır ancak 1995’ten bu yana ülkede varlık göstermelerine rağmen EIB’nin Çin’deki yatırımları “yurt içindeki ortam nedeniyle sınırlı” ve “iklim hedeflerine” yönelik.

Mourinho: “Genel olarak farklı devletler arasındaki pazar farkını kapatmak için iklim değişikliğiyle ilgili hedeflere odaklanıyoruz ve şu anda çabalarımız çoğunlukla Balkanlar, Ukrayna, Latin Amerika ve Afrika’nın bazı bölgeleri gibi bize yakın ülkelerde yoğunlaşıyor.”

Investing.com’un finansal eğitimin zorluklarına ilişkin özel sorusunu yanıtlayan EIB yöneticisi, risk eğitiminin önemini ve bunun piyasalar ve reel ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerini vurguladı.

“Piyasa şoklarının her gün yaşandığı ve önceden belirlenmediği stokastik bir dünyadayız bu nedenle riskleri nasıl yöneteceğimizi bilmeye hazır olmalıyız.” dedi. “Risk iştahının olmaması özellikle yatırımcılar ve işletmeler arasında olumsuz etkilere yol açıyor ve bu da piyasalara yönelik zihniyeti ve yaklaşımı değiştiriyor.”

Mourinho son olarak şunları ifade etti: “Avrupa vatandaşlarının finansal riskler konusunda eğitilmesi ve ABD’de olduğu gibi bu alanda atılan adımların farkında olması önemlidir.”

Hatırlatalım; bu basın toplantısı, EIB ile Izicap arasındaki anlaşmanın bir parçası olarak düzenlendi. Izicap, yerel yatırımcıların ödeme terminallerini güçlü bir pazarlama aracına dönüştüren kredi kartlarıyla bağlantılı bir Fransız CRM ve sadakat platformu.

Beş ila sekiz yıllık bir süre için 50 milyonluk bir kredi sağlayan anlaşma, Avrupa bankasının “İnovasyon ve Dijitalleşme Büyüme Finansmanı” programının bir parçası.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir