Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$61.870
% 0.22
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 61.870
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Avrupa Merkez Bankası’ndan Stablecoin’ler İçin Acil Düzenleme Çağrısı

Avrupa Merkez Bankası (ECB), dijital para birimleri de dahil olmak üzere, piyasalarda yaşanan aşırı hareketlilik konusunda uyardı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

ECB, düzenleyicileri stablecoin’lere ayak uydurmamaları konusunda uyardı. Merkez bankasına göre fiat para destekli kriptoların mantar gibi büyümesi, bu varlıklar için acilen bir düzenleyici çerçeve oluşturulmasını gerektiriyor.

Banka, stablecoin‘lerin geleneksel piyasalara yapacağı etki konusunda endişeli.

ECB, kripto varlıkların aşırı volatiliteye karşı hassas olmayı sürdürdüğünü ifade ediyor. Banka kaldıraçlı işlemlerin de önemli kayıplara sebep olabileceği konusunda uyardı.

ECB başkanı Christine Lagarde, Eylül ayında stablecoin’lerin para birimi değil bir varlık olduğunu ifade etti. Lagarde ek olarak bu tür paraların temel alınan fiat para birimi tarafından tamamiyle desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

“Stablecoin’ler bir para birimi gibi davranıyor ancak esasında tamamen gerçek bir para birimiyle ilişkili”

Banka küresel parasal gevşemenin, riskli yatırım uygulamalarının da artmasına sebep olduğunu belirtti. Euro bölgesi enflasyonu, geçtiğimiz ay %4,1’e çıkarak %2’lik hedefi geride bıraktı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version