Kriptolar:
29773
Bitcoin:
$69.270
% 4.71
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.66
Piyasa Değeri:
$2.55 T
% 6.38
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 69.270
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.55 T

Avrupa Birliği’nde Gelişmeler: Kripto Para Yaygınlaşıyor mu?

AB Kripto Para

Avrupa Birliği’nin güvenlik bekçisi olan Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi (ESMA), kripto para birimlerini on iki trilyon avroluk devasa sermaye piyasasına dahil etme fikri üzerinde tartışıyor. Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi (ESMA), durumu daha iyi anlamak amacıyla, Devredilebilir Menkul Kıymetlere Kolektif Yatırım Teşebbüslerinin (UCITS) çeşitli varlık sınıflarını dahil edip edemeyeceği sorusuna ilişkin bakış açılarını öğrenmek için sektördeki profesyonellere ulaştı.

Bu varlık sınıfları arasında kripto varlıklar, emtialar, yapılandırılmış krediler, emisyon ödenekleri, felaket tahvilleri ve bireysel hisse senetleri yer alıyor.

Yatırım fonları, borsa yatırım fonları ve para piyasası fonlarının tümü, yatırım işlemlerini basitleştirmek ve korumak için tasarlanmış özel yatırım fonu türleri olan UCITS kategorisine dahildir. Bu fonlar AB yasalarına tabi olmasına rağmen, AB dışından yatırımcılar bu fonlarda yer alabilmektedir.

Tamamen kripto para birimine odaklanan spot Bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF’ler) aksine, UCITS yatırımları, her biri risk profillerine dayalı kendi varlık dağılımına sahip çok çeşitli fon türlerini içerir. Yetkilendirilmesi durumunda, varlıklarının yüzde yüzünü kripto para birimine tahsis eden bağımsız UCITS fonlarının olması oldukça düşük bir ihtimaldir. Alternatif olarak, çok sayıda UCITS fonu büyük olasılıkla varlıklarının belirli bir yüzdesini kripto para birimine yatıracak.

Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi (ESMA) tarafından alınan bu karar, yakın zamanda hem Amerika Birleşik Devletleri hem de Hong Kong’da spot Bitcoin için borsa yatırım fonlarının (ETF’ler) lisanslanmasıyla aynı zamana denk geldi. Görünen o ki, dünyanın dört bir yanındaki düzenleyici kurumlar, kripto para birimlerine maruz kalmayı daha geleneksel yatırım yollarına genişletme fikrine giderek daha sempatik yaklaşıyor.

UCITS’e katılan paydaşlara geri bildirim gönderimi için son tarihi 7 Ağustos’a kadar uzattık. Kripto varlıkların UCITS’e dahil edilmesi, kabul edilmesi halinde büyük bir kilometre taşı olacaktır. Bu muhtemelen UCITS’i kripto para birimlerine maruz kalan en büyük ana akım yatırım araçlarından biri haline getirecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir