Kriptolar:
29757
Bitcoin:
$66.944
% 0.25
BTC Dominasyonu:
%54.3
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.43 T
% 0.29
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.944
BTC Dominasyonu:
% 54.3
Piyasa Değeri:
$2.43 T

Hong Kong Bitcoin ETF’leri: İlk Girişleri Çıkışlar İzledi

Hong Kong ETF

Hong Kong’un spot bitcoin borsa yatırım fonları (ETF), 30 Nisan’da Hong Kong Borsası’nda ilk kez işlem görmeye başlamalarının ardından, Pazartesi günü yalnızca China Asset Management’ın borsa yatırım fonlarından kaynaklanan ilk kümülatif günlük bitcoin çıkışlarını bildirdi.

Dün ChinaAMC’nin spot bitcoin ETF’inden 75,36 BTC çıkarken, diğer iki ETF’ye herhangi bir giriş olmadı. Bu durum, SosoValue verilerine göre üç fonun ilk işlem gününde 3.910 BTC’lik giriş yapmasının ardından gerçekleşti.

SosoValue verileri dikkatli kullanılmalıdır zira veri tedarikçisinin de açıkladığı üzere, “fiziksel bitcoinlerin” ayni abonelikleri yoluyla satın alınan ETF hisseleri dolar cinsinden ifade edilen nakit girişleriyle sonuçlanmamakta ve bu nedenle günlük net giriş istatistiklerinin dışında tutuyor. Şirket bunun yerine, belirli bir işlem gününde tüm ETF’lere gerçekten giren veya çıkan bitcoin miktarını ölçen bitcoin-inflow göstergesini kullanıyor.

SosoValue’ya göre, Pazartesi günü itibariyle ChinaAMC, Harvest, Bosera ve HashKey tarafından yönetilen üç ETF yaklaşık 4.150 bitcoin tuttu ve toplam net varlıkları ilk günkü 247,7 milyon dolardan 266,8 milyon dolara yükseldi. Farside Investors’tan alınan veriler de benzer sonuçlar ortaya koydu. Gösterge tablosuna göre, Pazartesi günü ChinaAMC’nin spot bitcoin ETF’inden 4,9 milyon dolar çekildi, ancak diğer ikisine herhangi bir giriş olmadı.

SosoValue istatistiklerine göre, üç ETF’nin birleşik işlem hacmi Cuma günkü 8,01 milyon dolardan Pazartesi günü 8,6 milyon dolara yükseldi. Bu arada, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki spot bitcoin ETF’leri Pazartesi günü 217,06 milyon dolarlık net giriş görerek Grayscale’in GBTC fonu için art arda ikinci net giriş gününü işaret etti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir